Annette von Einems jul

Gran, guld, glimmer gran og kogler. Snup ideerne, for nu er det jul

© Andreas Mikkel Hansen

Gran, kogler, grene, vaser, lys, pudemos, kranse, julekugler, fyrrenåle, juletræer og meget, meget mere. Vi kan nærmest ikke kom rundt om hinanden på værkstedet, der bare BUGNER af jul med fragtkasser, spande med vand og blomster, vaser, dekorationer og ikke mindst glimmer, det er overalt!

December er årets hyggeligste måned, og det er tiden, hvor vi gør ekstra ud af at skabe stemningsfulde stillebens, dekorationer og elegant borddækning. Jeg forbereder mig på julen det meste af året, og november, og december er bare sindsygt travle. Min jul starter allerede i januar med at besøge messer og showrooms rundt i Europa, hvor jeg kigger farver og materialer til den kommende julesæson.

© Andreas Mikkel Hansen

Min jul i år har været stærkt Inspireret af naturens materialer, og materialer, der også markerer sig i moden, som kork, træ, guld og den mørke grønne farve.Jeg elsker alle naturmaterialer og det er dem jeg griber efter hvert år, når jeg skal finde min julestemning. Min jul kickstarter i efteråret, hvor det ofte er på en skøn gåtur i skoven, at jeg får fyldt alle lommer og hænder med kogler, grene der sætte julen og juleideerne i gang.

Hele november pynter jeg og mit team byens større hoteller op til jul med gigantiske juletræer, adventskranse, juledekorationer og borde der skal fest- og julepyntes. I år har jeg arbejdet ekstra meget med naturmaterialer og grønne farver, og masse at guld og guld effekter. Vi har også arbejdet med de blå/grønne farver, og med et strejf af den mørk bourdeaux-røde.

© Andreas Mikkel Hansen

Jeg henter min inspiration til julens design flere steder: fra messerne, fra moden, boligtrends samt i naturens egne materialer. Jeg samler glimt af farver, former og strukturer op her og der - fra et modemagasin, en kroget gren eller en glimtende kugle. Mine designmanualer indarbejdes til mine kunder, så de matcher deres koncepter.

Så jeg har brug for alt det julepynt og materialer jeg har indkøbt i løbet af året. Hvert hotel har sin stil, så der skal noget til, ligesom i private hjem. Der skal styles og pyntes. Jeg arbejder også meget med min egen kollektion som jeg har udarbejdet i samarbejde med en produktdesigner. Jeg har bl.a kreeret en kollektion af stativer i flere højder til forskellige typer dekorationer, en kollektion som jeg er meget glad for at arbejde med

(foto med stativer)

Min (egen) jul

Mit personale og jeg har fornøjelse af grannåle, glimmer og glitter overalt det meste af november og december måned; på værkstedet, i bilen og ikke mindst på både tøj og hænder.

Min egen jul står lidt i baggrunden indtil 30. november, hvor jeg traditionen tro har min kalenderkrans med 24 lys klar til min søn Marco - er en tradition han, og jeg, holder meget af. I år nåede julen dog ikke helt at rykke ind hos mig som den plejer – jeg har bare haft for travlt.

Men dalender-kransen, et par små juletræer og vokset amaryllis har dog alligevel sneget sig ind i lejligheden, men ikke mindst pakkekalendere i stor stil - vi har alle 3 fået en kalender. Nissen kommer forbi Marco’s julekalender hver morgen……… ja, der findes nisser lige så længe man tror på dem ;-)

© Annette von Einem

NU må vi se om nissen tager med til Østrig i år, når vi tradition tro gennem tager på juleferie. Vi er den vildeste ski-nørd-familie, og min familie elsker dagene på pisterne. Men mon ikke der alligevel sniger sig et par flettet hjertet eller to, guld, glimmer, gran og et pyntet juletræ ind i lejligheden til juleaften i vores lille ski-lejlighed. Glædelig Jul & Godt Nytår !

Piiisst ! Glæd dig til at høre ALT blomstertrends 2018 i min næste blog ……….

© Andreas Mikkel Hansen

Julens (sidste) tips og ideer

Bind en lang snor, eller et fint bånd, i en masse kogler gerne i forskellige størrelser. Saml dem i et bundt, og brug dem til en fin dørpynt. Man kan også binde nogle små gran kviste imellem. Drys evt med glimmer.

Klæd glasvasen på til julefest med garn, bånd og stjerner. Vikl garn, eller bånd, omkring bunden af vasen, og 10 - 15 cm op, eller hele vejen op. Vælge farve og materiale der passer til bordets farver og stil. På garnet kan du lime små stjerner hist og pist. Placer et højt bloklys i vasen, så har du en fin lysvase, eller arrangerer din blomster i den pyntede vase

Gran. Gran hører sig så meget julen til. Det skaber masser af julestemning, og skønt ud af mikse grangrene ind i blomsterne. Uanset om det er en lille buket med hyacinter, eller lidt større blomster som tulipaner, eller fx amarylis.

Anette von Einem

Blomsterdesigner Annette Von Einem er hele Danmarks blomsterdronning, og som læser af Bobedre.dk har du kunne følge designerens juleunivers i dagene op til juleaften, mens hun har delt ud af sine mange ideer, bundet, klippet og kreeret, og klædt boligen på til jul.