PP Møbler

pp56 - Den kinesiske stol
© bobedre.dk

pp56 - Den kinesiske stol Originalt blev pp56 designet til Fritz Hansen, hvor den kun blev produceret i et par år. I 1976 overtog PP Møbler produktionen af pp66, hvor basiselementet, en 2 meter lang dampbøjet pæl, blev bevaret. Prototypen for pp56 blev udviklet i samarbejde med PP Møbler og blev sat i produktion i 1989. pp56 er forskellig fra pp66, da den har et fast sæde og en anden ramme.

pp501 - Stolen
© bobedre.dk

pp501 - Stolen Designet i 1949 af Hans J. Wegner. Da stolen først blev produceret, gik der ikke længe før det amerikanske blad "Design and architecture" lagde mærke til den smukke stol - dette var begyndelsen på det danske designs gennembrud på det internationale marked.

pp503 - Stolen
© bobedre.dk
pp505 - Kohornstolen
© bobedre.dk

pp505 - Kohornstolen Kohornstolen blev designet af Hans J. Wegner for Johannes Hansen Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen af Kohornstolen i 1991.

pp518 - Tyrestolen
© bobedre.dk

pp518 - Tyrestolen Tyrestolen blev designet i 1961 af Hans J. Wegner for Johannes Hansen Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1991.

pp701
© bobedre.dk

pp701 Den elegante spisebordsstol blev designet i 1965 af Hans J. Wegner. Den imponerende kombination af stålrør, træ og det polstrede sæde giver stolen et næsten transparent udseende. pp701 er en af de få stole af Hans J. Wegner, der har en stålramme. Læg især mærke til ryglænets samling. Dette er en stol, der kan passes ind i et hvilket som helst miljø.

pp52
© bobedre.dk

pp52 Denne stol designede Hans J. Wegner for PP Møbler i 1975. Stol blev bestilt af DFDS og blev den største ordre nogensinde for PP Møbler. pp52 er en anvendelig stol med mange spændende løsninger.

pp58
© bobedre.dk

pp58 pp58 blev designet af Hans J. Wegner i 1987 for PP Møbler. Dette er den sidste designede spisebordsstol i rækken, og er derfor et resultat af Wegners livslange erfaring i forbindelse med spisebordsstole. pp58 har et polstret sæde til forskel fra pp68, hvis sæde er flettet.

pp68
© bobedre.dk

pp68 pp58 blev designet af Hans J. Wegner i 1987 for PP Møbler. Dette er den sidste designede spisebordsstol i rækken, og er derfor et resultat af Wegners livslange erfaring i forbindelse med spisebordsstole. pp58 har et polstret sæde til forskel fra pp68, hvis sæde er flettet.

pp250 - Jakkens Hvile
© bobedre.dk

pp250 - Jakkens Hvile Jakkens Hvile blev designet af Hans J. Wegner i 1953. Originalt havde Jakkens Hvile fire ben, men Hans J. Wegner var utilfreds med denne løsning, og fortsatte arbejdet med stolen. Han endte med at løsne stolens lidt tunge look ved at fjerne et af benene. PP Møbler genoptog produktionen af denne trebenede version i 1982.

pp502 - Kontordrejestolen
© bobedre.dk

pp502 - Kontordrejestolen Kontordrejestolen blev designet af Hans J. Wegner i 1955 for Johannes Hansen Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1991. Wegner tegnede kun få typer af denne stol - mixet af træ og crom er også et sjældent syn i Wegners design.

pp240 - Konferencestolen
© bobedre.dk

pp240 - Konferencestolen Konferencestolen blev designet af Hans J. Wegner i 1990 for PP Møbler. Konferencestolen er en yderst elegant stol, som stadig er komfortabel efter flere timers brug.

pp201
© bobedre.dk

pp201 I slutningen af 60'erne designede Hans J. Wegner til prototyper, som PP Møbler senere hen videreudviklede. pp203 blev sat i produktion i 1969, mens pp201 blev sendt til Getama. pp203 var første skridt i mod det lange samarbejde mellem Wegner og PP Møbler. pp201 har et flettet sæde til forskel fra pp203 hvis sæde er polstret.

pp203
© bobedre.dk

pp203 I slutningen af 60'erne designede Hans J. Wegner til prototyper, som PP Møbler senere hen videreudviklede. pp203 blev sat i produktion i 1969, mens pp201 blev sendt til Getama. pp203 var første skridt i mod det lange samarbejde mellem Wegner og PP Møbler. pp201 har et flettet sæde til forskel fra pp203 hvis sæde er polstret.

pp19 - Bamsestolen
© bobedre.dk

pp19 - Bamsestolen Bamsestolen blev designet af Hans J. Wegner i 1951. Så tidligt som 1953 blev PP møbler underleverandør for Bamsestolens ramme. Ligesom mange andre af Wegners møbler er pp19 inspireret af dyreriget. Stolen fik sit navn, Bamsestolen, efter at en kritiker sammenlignende dens armlæn med "store bjønepoter der omfavnede en bagfra". Bamsestolen er siden hen blevet et af Wegners mest populære design. Wegner tegnede senere en fodskammel til Bamsestolen, pp120. PP Møbler gentoptog produktionen af Bamsestolen i anledningen af værkstedets 50 års jubilæum.

pp105
© bobedre.dk

pp105 Hans J. Wegner tegnede oprindeligt denne lænestol i 1950’erne i samarbejde med Børge Mogensen. De designede i fællesskab en serie, der bestod af en stol, et bord og en tremmesofa til FDB’s daværende kampagne, hvor den almindelige dansker skulle have mulighed for at købe gode og gennemdesignede møbler til overkommelige priser. De to formgivere besluttede at dele designet, så Børge Mogensen blev tilskrevet tremmesofaen, og Wegner blev designeren bag stolen. Stolen indskriver sig på fornem vis i en klassisk dansk designtradition. Samarbejdet med Børge Mogensen er tydeligt, men hvilestolen peger også på Wegners vedvarende fascination af den klassiske engelske Windsor-stol fra 1700-tallet.

pp112
© bobedre.dk

pp112 pp112 blev designet for PP Møbler i 1978 af Hans J. Wegner. Denne stol er nærmest en hybrid af flere design, da denne stol både har elementer fra Wegners serie af Kinesiske stole samt elementer fra hans mange forsøg på at tegne en moderne engelsk Windsor Chair. Altså blev denne lænestol let og elegant. Stolens design viser Wegners traditionelle syn på at konstruktion og design skal være enkle.

pp124 - Gyngestolen
© bobedre.dk

pp124 - Gyngestolen Gyngestolen i massiv ask og flettet flagline blev sat i produktion af PP møbler i 1984. Hos Wegner kan man næsten altid fornemme en inspiration fra den amerikanske shaker-tradition, og det ses tydligt i dette tilfælde. Stolen viser også Wegners fokus på kvalitet, idé, form, funktion og forarbejdning. pp124 er kendetegnende for Wegner og møbelsnedkerne og viser at ikke kun kronologi, stil eller andre ydre aspekter kontrollerer designet - kommunikation og kvalitet på alle niveauer i processen er helt ligeså vigtigt.

pp130 - Cirkelstolen
© bobedre.dk

pp130 - Cirkelstolen I 1986 begyndte PP Møbler produktionen af denne fantastiske stol, som Wegner designede til værkstedet. Ligesom Flaglinestolen er Cirkelstolens design ikke et egentligt forbillede af historisk karakter eller inden for Wegners egen produktion. Cirkelstolen viser at Wegner stadig er i stand til at bibeholde entusiasme og innovativitet trods en allerede lang karriere. Den massive ask og flettede flagline er elementer, der er gengangere i Wegners omfattende produktion.

pp130 - Cirkelstolen
© bobedre.dk

pp130 - Cirkelstolen I 1986 begyndte PP Møbler produktionen af denne fantastiske stol, som Wegner designede til værkstedet. Ligesom Flaglinestolen er Cirkelstolens design ikke et egentligt forbillede af historisk karakter eller inden for Wegners egen produktion. Cirkelstolen viser at Wegner stadig er i stand til at bibeholde entusiasme og innovativitet trods en allerede lang karriere. Den massive ask og flettede flagline er elementer, der er gengangere i Wegners omfattende produktion.

pp512 - Foldestolen
© bobedre.dk

pp512 - Foldestolen Stolen blev designet af Hans J. Wegner i 1949 for Johannes Hansen Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1991. Det var Wegners ambition at designe en armstol, der var let at gemme væk. Han løste dette ved at tegne en stol, der kunne hænges på væggen. pp512 er en ufejlagtig, mobil lænestol, som også ser godt ud slået sammen.

pp550 - Påfuglestolen
© bobedre.dk

pp550 - Påfuglestolen Da Finn Juhl så stolen for første gang, så han øjeblikkeligt den karakteristiske ryg og navngav stolen Påfuglestolen - et navn som har fulgt stolen lige siden. På trods af stolens næsten postmodernistiske udseende blev den allerede sat i produktion i 1947 hos Johannes Hansen Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1992. Men stolens bevidste, moderne linier er ikke kun lavet for stolens udtryks skyld. De flade dele af ryglænet, der får stolen til at minde om en påfugl, er placeret der hvor skulderbladene møder ryglænet for at skabe større komfort.

JH 106
© bobedre.dk

JH 106 JH 106 blev designet af Jørgen Høj og Poul Kjærholm i 1952 for Thorvald Madsens Snedkeri og blev udstillet på Snedkerslaugets Efterårsudstilling samme år. PP Møbler genoptog produktionen i 1993. Stolen stringente design er overbevisende og udført med stor sikkerhed. Den fremstår geometrisk og næsten transparent og imødekommer hermed modernismens kriterier for at det det funktionelle dikterer form og design.

pp911 - Slow Chair
© bobedre.dk

pp911 - Slow Chair Slow chair blev designet af Søren Ulrik Petersen i 2000 for PP Møbler. Det generelle indtryk af stolen er lyst og let - ikke ulig den traditionelle lidt "tunge" armstol. Stolen giver en yderst god komfort trods den simple konstruktion. Som navnet antyder inviterer Slow Chair at man skal sætte sig ned og tillade tiden at gå lidt langsommere - og det virker.

pp126
© bobedre.dk

pp126 pp126 blev designet af Hans J. Wegner i 1983. Stolens forgænger var gyngestolen pp124 fra 1984. Wegner designede i alt ni gyngestole gennem hans karriere. pp126 var nummer otte i række. Da Wegner begyndte at arbejde på pp126 besluttede han sig for, at hvis han skulle lave endnu en gyngestol blev den nødt til at være anderledes fra de foregående. Han besluttede derfor at gyngestolen for PP møbler både skulle være mere komfortabel og udstråle et bedre stykke håndværk.

pp225 - Flaglinestolen
© bobedre.dk

pp225 - Flaglinestolen Wegner erkender de tidlige modernister som Le Corbusier, Mies van der Rohe og Marcel Breuer i hans design af Flaglinestolen og beviser at også han er i stand til at designe møbler i crom og stål. Stolens overflader er lavet af flettet flagline og langhåret fåreskind, der bløder det ellers så hårde udtryk fra stålrørene op ved at tilføje komfort. Historien bag designet er mere en blot en dialog om kunsthistorie. Formen på Flaglinestolens sæde blev designet under en familieferie i Århus. Familien brugte mange timer ved tegnebænken og Wegner eksperimenterede med at opbygge sædets form i sand. Flaglinestolens sæde, ryg og armlæn er lavet med et 240 meter uafbrudt flagline. Det tager omkring 14 timer at forberede og flette stolens flagline.

pp524
© bobedre.dk

pp524 Dækstolen men dets flettet ryglæn og sæde blev designet af Hans J. Wegner og blev præsenteret for første gang til Københavns Snedkerlaugs Udstilling i 1958. På det tidspunkt blev stolen produceret af Johannes Hansen Møbelsnedkeri A/S under navnet JH 524. PP Møbler genoptog produktionen af dækstolen i 2005 under navnet pp524.

pp266 - Den kinesiske bænk
© bobedre.dk

pp266 - Den kinesiske bænk Denne bænk blev originalt designet i 1946 af Hans J. Wegner for Fritz Hansen. Men bænken blev ikke produceret før PP Møbler satte den i produktion i 1991. Bænken er fuldstændig identisk med Wegners kinesiske stole - de er blot blevet forlænget.

pp589 - Barbænken
© bobedre.dk

pp589 - Barbænken Hans J. Wegner tegnede originalt bænken til indgangshallen i hans eget hus. I 1953 blev bænken sat i produktion af Johannes Hansens Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1991. Bænken er velegnet til korte hvil og midlertidig opbevaring af tøj og aviser. pp589 kan findes i flere museer, blandt andre Tønder Museum.

pp995 - Ordrupgaardbænken
© bobedre.dk

pp995 - Ordrupgaardbænken Denne bænk i massiv asketræ blev designet af den irakisk fødte arkitekt Zara Hadid i 2005 for Ordrupgaard Museum i Charlottenlund. Bænken blev en del af PP Møblers kollektion i foråret 2006. Fem styk af Ordrupgaardbænken blev brugt under COP15 i december 2009. En af disse bænke blev skænket til WWF velgørenhedsauktion. Bænken bliver ikke længere produceret.

pp70
© bobedre.dk

pp70 pp70 blev designet af Hans J. Wegner for PP Møbler i 1975. Wegner designede dette bord fordi han mente, at der manglede et bord der kunne gå til hans mange stole. pp70 er primært designet til stolene pp52/62 og pp201/203 men er også kompatible med andre stole, fx stolene pp58/68.

pp75
© bobedre.dk

pp75 pp75 blev designet af Hans J. Wegner for PP Møbler i 1982. Et spændende bord fra Wegner, specielt bordets stel, hvor Wegner tydeligvis har været inspireret af trekanter. Den cirkulære, massive bordplade forekommer at balancere på pyramidens top.

pp726
© bobedre.dk

pp726 Dette spisebord blev tegnet af Hans J. Wegner for Johannes Hansens Møbelsnedkeri A/S i 1965. PP Møbler genoptog produktionen i 1991. Originalt var bordet tegnet for at kunne ledsagde stolen pp701 i Wegners eget hjem. Men som resten af Wegners design kan pp726 også bruges i et bredere aspekt og er kompatibel med andre stoledesign af Wegner.

pp76 - Det kinesiske bord
© bobedre.dk

pp76 - Det kinesiske bord Dette bord blev designet af Hans J. Wegner for Johannes Hansens Møbelsnedkeri i 1947. PP Møbler genoptog produktionen i 1991. Bordets udgangspunkt er traditionel, men Wegner fjernede alt overflødigt. Det kinesiske bord er derfor i tangent med Wegners filosofi, hvor modernismens strikte linier mellem form og funktion møder det klassiske håndværk.

pp85 - Krydsbensbordet
© bobedre.dk

pp85 - Krydsbensbordet Hans J. Wegner tegnede krydsbensbordet for Andreas Tuck omkring 1955. PP Møbler begyndte at producere bordet i 1973 i forbindelse med overtagelsen af flere design fra Andreas Tuck. pp85 viser Wegners evne til at lave optimalt design med meget få midler.

pp80
© bobedre.dk

pp80 pp80 blev designet af Hans J. Wegner for PP Møbler i 1975. Det blev designet samtidigt med pp70 og ligheden er slående, hvis man ser nærmere på de identiske ben og trærammen.

pp305
© bobedre.dk

pp305 Hans J. Wegner designede dette skrivebord for Andreas Tuck i 1955. PP Møbler overtog produktionen i 1972. Skrivebordet er et klassisk dansk stykke håndværk - simpelt, funktionel og beskedent.

pp312
© bobedre.dk

pp312 Hans J. Wegner designede dette bord for PP Møbler i 1981. pp312 er næsten identisk med pp305 - simpelt, funktionelt og beskedent. pp312 er dog større end sin forgænger pp305 og har to skuffer i stedet for tre.

pp35
© bobedre.dk

pp35 Hans J. Wegner tegnede dette bord for Andreas Tuck i 1945. PP Møbler overtog produktionen i 1973. Bordet består af 3 dele, som Wegner har sammensat i en elegant og flexibel løsning; to bærende træelementer, der krydser hinanden og bærer på en løs, rund træplade. Bordet kan let foldes sammen og pakkes væk. .

pp84
© bobedre.dk

pp84 Hans J. Wegner designede dette sofabord for Andreas Tuck omkring midt-halvtredserne. Det er en mindre version af krydsbensbordet pp85, som blev tegnet omkring 1955. PP Møbler har genoptaget produktionen af sofabordet i 2005 ca. 50 år efter det blev designet.

pp586 - Frugtskålen
© bobedre.dk

pp586 - Frugtskålen Skålen blev tegnet af Hans J. Wegner i 1956 for Johannes Hansens Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1991. pp586 er resultatet af en sjælden lejlighed; Wegner som drejer.

pp120
© bobedre.dk

pp120 Wegner designede denne skammel i 1954, som tilbehør til Bamsestolen. Den er siden hen blevet lavet i forskellige versioner. PP Møblers nuværende version af skamlen er en modificeret udgave med små forandringer af dimensionerne, foretaget af Wegner i 1995.

C
© bobedre.dk

C C blev designet af Lise og Hans Isbrand i samarbejde med PP Møbler i 2002 og er nu genlanceret i en forbedret version. C er en moderne, multifunktionel og mobil stol, der tilbyder nye måder at sidde ned på.

pp961 - Hang On
© bobedre.dk

pp961 - Hang On Efter et besøg hos PP blev Thomas inspireret til en helt ny knagerække ”Hang On”. Den fungerer som et enkelt og praktisk samlesæt, der består af to grundelementer – en skinne og en pind, der produceres af overskudstræ fra PP’s førsteklasses trælager. Skinnen og pindene fås i mange varianter og kan kombineres, som man selv ønsker.

Clothes Tree
© bobedre.dk

Clothes Tree Cecilie Manz designede Clothes Tree for PP Møbler i 2000. Clothes Tree er et stykke af natur brugt til midlertidig opbevaring - ‘et træ til alt tøj’ som Cecilie Manz selv siger det. Clothes Tree blev sat i produktion i 2008. Det er produceret i ahorn, og bliver leveret som et saml-selv-sæt.