© IKEA

IKEA får fin pris for science fiction-lampe

Selvom møbelgiganten har verdensherredømme, kan de også blive stolte af en eksklusiv Red Dot Award. De får prisen for en ildkugle, der kan eksplodere ...

PS Pendant er en lampe, og den er blot et af de millioner af produkter, koncernen IKEA smider ind i hjem over hele verden. Og dog. Præcis denne lampe har netop fået en af de finere møbelpriser, og det går aldrig stille af. Red Dot Award er en årligt tilbagevendende begivenhed. I juryen sidder 38 medlemmer, som i år skulle vurdere over 4000 designprodukter fra 56 lande.
PS Pendant-lampen er en af vinderne med 'hædrende omtale', og da møbelfirmaet sikkert er repræsenteret i samtlige af de 56 deltagende lande, bliver det opfattet som en stor ære.

Læs også: Hent en flygtningelejr i IKEA

PS Kollektionen har altid været IKEA's legeplads for up coming og spændende designere, og det er der kommet mange sjove og levedygtige design ud af.
Fx denne lampe, som kan folde sig ud og dermed giver en helt særlig bevægelighed i rummet. Designeren, David Wahl, synes det har været 'great fun' at vinde prisen.

  • Min inspiration kom fra science fiction-film og videospil, fortæller han. PS Pendant giver forskellige typer af lys og dermed atmosfære afhængig af, hvor store dele af skærmen er foldet ud.
  • Når skærmen er lukket, ligner den en ildkugle, og når man trækker i snoren, udløses alt lyset, forklarer David Wahl. Lampen er indtil videre en af de mest sælgende i IKEA's kollektioner – den fås i turkis og orange. Til august kommer der desuden modeller i sølv og kobber.