Køkken med organiske former og buet væg
© Nordiska Kök

Flere og flere danskere tænker ud af boksen og renoverer hjørnerne væk

Bare rolig, vi skal ikke alle til at sidde i hvert vores "oval office", men noget tyder på, at vi gerne vil et par skridt nærmere. Se de svimlende flotte eksempler her.

Buerne er tilbage! For nogle måske bedre kendt som pizzabuen, jydebuen eller noget tredje - ikke desto mindre har de naturlige, organiske former taget os med storm.

I forrige sæson af boligprogrammet 'Nybyggerne' fik buerne lidt af et comeback, da parret i det blå hus, Heidi og Lasse, udvidede en almindelig døråbning med en buet aflsutning, mens nybyggerne i grønt hus integrerede buer på vægge i både entré, stue og køkken.

Tendensen er ikke kun eksisterende på tv – vi spotter buer i hjem overalt i det danske land, og buerne har for længst indtaget Instagram.

Men buen behøver ikke kun optræde som den klassiske døråbning - den kan integreres i både køkkenelementer, i væggene og i badet. Se med her, og lad dig inspirere til dit næste (buede) boligprojekt.

LÆS OGSÅ: Ingen havde set dem komme! De buede døråbninger aka pizzabuerne vender tilbage i stor stil!

Køkken med organiske former og buet væg

Minimalistisk køkken fra Nordiska Kök. Det buede højskab er beklædt med egetræsfiner indvendigt, og det spreder masser af varme, når man åbner det.

© Nordiska Kök
Køkken med organiske former og buet væg

Minimalistisk køkken fra Nordiska Kök. Endeskabet er lavet med en rund afslutning, der bløder overgangen mellem køkken og opholdsrum op.

© Nordiska Kök

Det runde køkken

Vi befinder os i en tid, hvor alt der rimer det mindste på natur hilses velkommen indenfor. Både som materialer, men også i former. Her er de rundede afslutninger på elementer, vi som regel ser i rette vinkler, særligt populære.

Fx i køkkenet. Her ser vi flere og flere buede skabe, bænke og køkkenøer, som runder til afslutning, mens vi på badeværelet oplever det samme på skabselementer, men også på væggene. I stedet for at bygge brusenichen op i rette vinkler er folk begyndt på at lave runde "hjørner". Se fx med hos Podcastværter Sisse Sejr og Esben Bjerre, som er i færd med at renovere et hus i Humblebyen. Her er badeværelset helt i tråd med tidens største trend.

Den smukke køkkenø er udarbejdede med afrundede hjørner i begge ender. Perfekt som kontrast til det øvrige rum.

© Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glottipress
Skræddersyet køkken i mørkt træ og med buer

Den mørke køkkenø er bogstavelig talt buet - det organiske knæk på midten giver hele rummet et mere levende udtryk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Buet flisevæg på badeværelse
© Marokk
Buet flisevæg på badeværelse
© Marokk

Hist, hvor væggen slår en bugt

Så langt så godt. De fleste af os kan være med, når der er tale om buede skabselementer eller en lille runding på flisevæggen. Men hvad med et helt hus, hvor alle væggene er smidt i den bølgende pulje?

Hvorfor ikke, synes Line Friers tanke at have været. Hun står bag Frier Architecture og i spidsen for et projekt, hvor væggene er hoved attraktionen med sine mange buer, træbeklædning og messinsokler, som du kan se meget mere til i det BO BEDRE, der er på gaden nu.

De vilde vægge i bøjet træ skaber en helt anden fornemmelse i rummet sammenlignet med klassiske, vinkelrette malede vægge, og selvom det måske ikke er lige til at gå så langt ned ad den bølgede, buede vej, så lad projektet være inspiration til fx at lade en væg i din entré runde. Eller måske en i soveværelset i forlængelse af et skab i stedet for at indbygge det.

Buede vægge optræder overalt i dette enestående hjem, der er lige til at gå på opdagelse i.

© Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glottipress

Bag de buede vægge gemmer der sig værelser. Dørene er perfekt integreret i buerne.

© Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glottipress

LÆS OGSÅ