På trods af finanskrisen solgte designer og indretter Charlotte Stilling Piper og hendes mand Emil deres skønne hus i forstaden på kun seks uger. De søgte en lejlighed i centrum og var ude og se på et hav af skønne hvide nyistandsatte lejligheder. Lige til at flytte ind i. Men hvor lå udfordringen i det for parret, der lever af at indrette og designe? Bedst som det hele så håbløst ud, og parret og deres to børn havde opgivet at finde det helt rigtige, dukkede der en lejlighed med historie op i en baggård i Grønnegade.
Forhuset Grønnegade 41, blev opført i 1724 - som snedkernes laugshus, og i baggården blev der efterfølgende opført friboliger til snedkermestrene. På 2. sal i baggården indrettede man gildesal. En storslået sal med sildebensparket, træpaneler på væggene og udskårede trædekorationer i loftet samt en overdådig kamin med håndlavede fliser fra Kähler.
Vi fik virkelig en udfordring af de helt store, da der stort set ikke måtte ændres på noget, og her manglede også et værelse, fortæller parret, der dog aldrig var i tvivl om, at de havde fundet deres nye hjem.
Vi skulle dog have sikkerhed for, at vi måtte male de abrikosfarvede vægstykker imellem træpanelerne hvide, før vi underskrev kontrakten. Men da det faldt på plads, så vi bare frem til at finde løsninger på alt det praktiske omkring indretningen.
Familiens ældste søn skulle i militæret og flyttede hjemmefra samtidig, så det ene værelse, der hørte med til lejligheden fik Charlotte og Emils yngste søn Oliver, der i øvrigt læser til møbelsnedker. Og forældrenes soveværelse blev indrettet bag en intermistisk skillevæg. En skabsvæg, der samtidig fungerer som rumdeler bagest i gildesalen.
Vores møbler er en blanding af dansk design, London-design (den nye generation), lidt gammelt og egne designs - såsom reoler, spisebord og lamper. Det tog tid at sammensætte tingene, så vi kunne beholde det gamle look med en smule råhed over sig, og samtidig skulle vi overholde restriktionerne om ikke at røre ved noget af det totalt fredede i lejligheden. Eksempelvis måtte vi ikke montere nogen form for reoler på væggene, og her fik jeg jo så ideen til at designe en fritstående reol, forklarer Charlotte.
Og parret er så langtfra færdige med indretningen og har da også fremtidsplaner.
Med gang i firma og en masse projekter bliver det ikke lige nu, men vores køkken og badeværelse kunne godt få et lækrere præg, der passer bedre til lejligheden. En lidt vildere fremtidsplan er at åbne op til gården fra køkkenet og lave en terrasse. Og så bliver vores næste køb nok en ny sofa, da den nuværende er under hårdt pres fra sovende gæster (primært livgardere). Men ellers vil det være en loftlampe. En trælampe. Selvfølgelig eget design, siger Charlotte.
At familien Stilling Piper har fundet sig godt til rette i snedkerlaugets gamle gildesal er helt åbenlyst, og med en søn, der drømmer om en levevej som møbelsnedker, og et forældrepar, der lever af at indrette og designe - så er det jo heller ikke mærkeligt.
I hjørnet af gildesalen har parret indrettet deres fælles arbejdsplads. Det store jalousiskab er købt på auktion. Det er i eg og tungt som bare pokker. Charlotte elsker alle de små skuffer.