Luksuriøst velværerum fordelt på en hel etage

Bad, soveværelse, walk-in-afdeling og loungestue smelter her sammen til ét stort rum viet til velvære.

Velværerummet i sin yderste potens

Sten og træ skaber visuel ro i det store velværerum sammen med et farvevalg holdt konsekvent i gråtoner – så især en fabelagtig udsigt over Øresund får fuld effekt.

Tidligere private rum flyder i dag sammen og skaber fællesrum. For i en hektisk hverdag, hvor vi lever vores liv meget individuelt, vil vi gerne være mere sammen. Oveni er den intime sfære ikke mere så intim, og derfor ser vi åbne baderum, der glider sammen med påklædningsrum og soveværelser.

// Lys og luftighed er essensen af husets velværerum. For en gang løber på begge sider af både sove- og badeværelset, som man kan tilgå fra begge sider. På samme måde kan man gå ud på en svalegang, hvis man vil føle sig tættere på havet, som er lige uden for vinduerne.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Som en hotelsuite - bare hjemme hos sig selv

Den store rummelighed giver en fornemmelse af luksus og af at være på en hotelsuite – bare hjemme hos sig selv. Og det er netop det, der er tanken i dette enestående velværerum, som ligger på en hel førstesal i et nybygget hus på 840 m² nord for København. Her bor Jeanette med sin mand og fire børn. Tilgangen til etagen foregår via to trapper, der spejler sig. Den ene fører op til to børneværelser, som man kan lukke af til med en skydedør, og den anden fører op til den luksuriøse voksenafdeling, hvor fokus er på at kunne slappe af.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Flere rum med flere funktioner har ejerne på raffineret vis formået at få til at glide sammen gennem indretning og farvevalg. Vægfarven Comfort Grey fra Jotun rammer rummet ind på en stilig måde, som understøttes af en kubeformet lædersofa fra Raun. Den matches af et sofabord, der er en læderpuf fra Bolia. Bakken er fra Kelly Hoppen, og pendlen Lilly er fra Nordlux og købt hos Detled. Som en stor, grå, blød, men også samlende flade ligger gulvtæppet Stick Carpet af bambus fra Eilersen. Baderumsmøblet fra italienske Arlex er fra Bad og Stil.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Den største drøm om afslapning involverer ofte en god udsigt, og hvem vil ikke ligge i dette badekar og stirre ud over Øresund, som var det en anden infinitypool? Marmor omkranser badeområdet, hvor det dekorative badekar er fra Bad og Stil. Armaturerne er fra Fantini. Den grafiske bademåtte og håndklædet er fra Malene Birgers Birger1962.

// Diskret grå hersker som en farve eller nærmest som en skygge på væggen og bliver suppleret af et møbelvalg, der er tone i tone. Valmuefrø hedder vægfarven fra Jotun. Sengen samt det grå sengegærde, begge model Mario, er fra Furninova. Den dekorative kuffert foran sengen er fra Kelly Hoppen, og farven rammer flot den grå nuance i gardinerne fra NH Gardiner. Sengetæppet og puderne er fra Zara Home.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et stort naturtapet

– Idéen med at trække sig tilbage er at få ro. Derfor skal rummene og flowet mellem dem udgyde den følelse. I den ånd har jeg lavet en ren gennemgående linje med skabsvægge, som gemmer på alt, der kan forstyrre øjet. Af den grund har vi ikke nips eller andre overflødige ting, der fylder i det visuelle indtryk, fortæller Jeanette.

Fornemmelsen af velvære forstærkes af en storslået direkte udsigt til havet, der er tænkt ind i indretningen som et stort naturtapet. For at lade udtrykket fylde har Jeanette valgt at møblere og indramme rummene i douce, grå farver med gulve af mørkt træ, der skaber et ensartet fundament. Ligeledes er sove- og baderummet indrammet af lyse skabsvægge på den ene side og glas på den anden. På den måde ligger rummene nærmest som to åbne, luftige kasser i forlængelse af hinanden.

– Farverne skal fungere som skygger. Man skal bare ane, at de er der, for de skal understøtte en form for blødhed i rummene, der er formet af enkle, naturlige materialer som træ og marmor, forklarer Jeanette, der har brugt stenen på alle flader i baderummet. Resultatet er en spektakulær stenboks.

// Retningsbestemt lys er sat ind langs loftet og fodpanelerne, og det kan lede en om aftenen, uden at man behøver at tænde andet lys. Glas og udsyn skaber en flot transparens og integrerer naturen i hele boligen. Sengebordet er fra Kelly Hoppen, og lampen er fra Ikea.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et intelligent smart hjem

Huset brillerer i sin funktion af at være et intelligent smart hjem, hvor mange almindelige funktioner er elektronisk styret gennem en app på telefonen. Herfra kan man fx trække gardinerne for og fra. På samme måde er den nyeste trådløse Philips Hue-teknologi tænkt ind i belysningen. Det betyder, at lyset hele tiden kan ændres alt efter humør.

– Midt i alle gråtonerne kan vi ændre hele husets neutrale base med en pink, grøn eller blå farve, ikke mindst fordi vi ud over pærer i lamperne også har installeret retningsbestemt lys, som ligger diskret langs fodpanelerne og loftet, men også i gardinkasserne. Reelt betyder det, at vi kan bevæge os rundt i boligen om natten uden at skulle tænde for lyset. Det er også velvære for os, fortæller Jeanette.

Læs mere om det intelligente smart hjem her.

// Rene linjer og en rolig ambiance er skabt med gråtoner og skabsvægge, i hvilke alt kan gemmes væk.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad