Drømmer du om en vild blomstereng i haven?

Vi danskere er ikke vant til at være vilde i haven, men vi drømmer om sommerenge med vilde blomster. Se de smukke billeder her - måske skal du have et vildt hjørne i år?

Slip grøftekanten løs

Slip grøftekanten løs

Danskernes havekultur kan være meget stram. I hvert fald værner vi om vores græsplæner, som helst ikke må stikke for meget af.
Til gengæld har vi også fået øjnene op for skønheden i de vilde haver, og der er masser af muligheder for at inddrage grøftekants-ideerne i mindre områder af haven.
Et af de bedste tricks er at plante selvsående stauder og sommerblomster, der selv klarer at brede sig år efter år.

Dette fantastiske billede er fra en svensk blog, Lovelylife.se, hvor den vilde midsommerdrøm får fuld skrue.

Det vilde hjørne

Det vilde hjørne

Hos haveselskabet.dk har de en række fine tips til, hvordan man anlægger et vildt hjørne. Det kan være op ad et hegn eller ved træer og buske.

Jesper Carl Corfitzen, der er havefaglig leder i Haveselskabet, skriver følgende:

  • Du kan lægge en masse forårsløg af dorotealiljer, narcisser eller klokkeskilla, så de med tiden kan brede sig som et tæppe under buskene. Sammen med løgene kan du plante påskeklokker, hosta eller bregner. De har frodige, grønne blade, der er fine afløsere efter forårsfloret.
Køb frøblandinger til blomstereng

Køb frøblandinger til blomstereng

Du kan købe frøblandinger til den vilde have flere steder, blandt andet hos Nykilde, hvor frøene indsamles på store sommerenge.

Du skal også luge i en sommereng

Du skal også luge i en sommereng

Skvalderkål og andre grønne indslag vil have en tendens til at brede sig i det fine tæppe af grøftekant, så du slipper ikke for at luge.

Held og lykke med vildskaben
© Kristin Lagerquist

Held og lykke med vildskaben