Kubus opgraderes i en skarp 2016-version

Det er næsten slidt at tale om designikoner, men når man siger 'Kubus', kan betegnelsen ikke undgås. Nu kommer stagen i en nikkelbelagt version.

Alle kender Kubus

Kubus er et af de mest kendte begreber i dansk designhistorie. Sig navnet én gang, og de fleste ser den geometriske stage for sig. Den er indbegrebet af dansk kulturarv og del af danskerne indretning på samme selvfølgelige måde som Stelton-kanden.
Nu kommer den i en forniklet version som del af by Lassens nye kollektion. Den nikkelbelagte stålstage er en naturlig forlængelse af den tradition, som arkitekten Mogens Lassen begyndte allerede i 1962, da den kvadratiske Kubus 1 til et lys blev udført.
Dengang var den dog kun et eksperiment, som Lassen viste til sin familie og arkitektkolleger. En eksklusiv gave, han fik lokale håndværkere til at lave til specielle lejligheder.
Siden har hele verden fået adgang til det stramme formsprog, som udsprang af Mogens Lassens leg med matematiske begreber.

By Lassen har også en anden nyhed til 2016-indretningen. Spejlet View lanceres i messing, som er det helt store trendmateriale disse år.

Læs også: Webshop for unge danske designere

Dermed indgår View i en hel flok af designprodukter i messing fra by Lassen, deriblandt Kubus og småbordene Twin.