Georg Jensen stråler sammen med de største kvindelige designere

Dansk designverdens elegantier, Georg Jensen, lancerer kollektioner med to af verdens største kvindelige formgivnings-ikoner, Patricia Urquiola og Zaha Hadid.

Patricia Urquiolas genistreger for Georg Jensen
© Georg Jensen

'Urkiola' er det dejligt fordanskede navn på den raffinerede, cylinderformede kollektion af vaser, bakker, skåle og lysestager, som spanske Patricia Urquiola har skabt i samarbejde med Georg Jensen. Serien er af rustfrit stål med riflede overflader.
Urquiolas stil lægger sig i dette tilfælde op ad genren 'steampunk', en nostalgisk bearbejdning af det industrielle, og hun har desuden arbejdet med en særlig overfladebehandling, PVD, som giver en rosa-guld nuance.

Hermed har Georg Jensen endnu engang bevist, at firmaet har et blik for de internationale tendenser og de designere, som bærer dem frem med originalitet.
Patricia Urquiola har siden 2015 været chef i high-end-møbelhuset Cassina og har i mange år haft førstepladsen på verdensplan over kvindelige designere.

Urquiolas sans for storhed
© Patricia Urquiola

Et af Urquiolas seneste møbler, som er inspireret af glasmosaikker på domkirken i Køln.

Afdøde Zaha Hadids Georg Jensen-smykker
© Georg Jensen

Et andet genialt partnerskab blev dannet, lige inden den skabende del, arkitekten Zaha Hadid, desværre døde i marts 2016.
Den største kvindelige 'starchitect' i verden nåede at tegne en smykkeserie for Georg Jensen, som kommer i handlen nu til efteråret.

Hadids himmelske streg
© Zaha Hadid Architects

Blot et af de hundredevis af overvældende bygninger, Zaha Hadid nåede at skabe, et bjergmuseum i Sydtyrol.