En restaurant, hvor intet går til spilde
På den britiske restaurant Silo, drevet af Douglas McMaster, er der intet, som går til spilde.
Restauranten er funderet på et ønske om at forsøge at forny den måde, som fødevareindustrien fungerer på, samtidig med, at man demonstrerer en stor respekt for miljøet, behandlingen af fødevarer samt madens betydning for vores velbefindende.
Alt på Silo bliver lavet fra bunden lige fra fermenterede drikkevarer udviklet på deres eget bryggeri Old Tree, til mel malet på deres egen mølle, over egenproduktion af smør, mælk osv.
Hvis et dyr lader livet for at skulle spises, så sørger de for at bruge alt fra næse til hale i respekt for dyret.
I forhold til indretningen af restauranten er alt lavet af materialer, som ellers ville være blevet smidt ud, eller som er udviklet på nye bæredygtige metoder. De har således tallerkener lavet af plastikposer, borde af industrielle klinker, arbejdsbænke af resttræ fra møbelsnedkere, vandglas fra gamle syltetøjsglas, og hver gang de serverer en flaske vin, laves flasken om til glaspulver, som får nyt liv i form af tallerkener og forskelligt service til bordet.
Restauranten, som før har ligget i Brighton, åbner til august i London.