5 bæredygtige nyheder på årets Roskilde Festival

Den orange følelse er blevet grøn.

Roskilde Festival
© Mia Dernoff

Hvor meget klimabelaster dit måltid?

Til årets festival har Roskilde Festival i samarbejde med Carbon Cloud skabt et CO2-beregningssystem kaldet CarbonAte, der måler klimabelastningen på hvert enkelt måltid, der serveres på festivalen.

I hver enkelt bod hænger der klimamenuer, som giver overblik over, hvor belastende de forskellige måltider er - og du får derfor mulighed for at vælge med klimaet in mente.

Måske får du mere lyst til at vælge en vegetar-menu?

LÆS OGSÅ: 6 nyheder du skal glæde dig til at smage på Roskilde Festival

Nyt grønt marked

Festivalen får i år en ny markedsplads, kaldet Green Design Market, på 700 m2, centralt på festivalpladsen i Hal 45. Her får nye iværksættere, kunstnere og designere med fokus på ansvarligt forbrug en platform til at vise deres historier og varer frem.

Alle boder på Green Design Market er (i samarbejde med forbrugerguiden Go Green Denmark) nøje udvalgt med fokus på miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed.

Du kan bogstaveligt talt blive klædt på fra vugge til grav, da du både kan købe økologisk børnetøj og en bæredygtig pensionsopsparing.

Lav mad med solkraft

Virksomheden Heliac har udviklet et solkomfur med navnet Solar Cooker, som gør det muligt at tilberede et måltid med solens stråler.

Det er både til gavn for klimaet, og potentielt for folks helbred i udviklingslande, da de undgår at indånde os og røg fra bål.

I Clean Out Loud-området kan du komme forbi og tilberede pandekager, popcorn eller medbragt mad på Heliacs solkomfur.

Insektbøffer

Iværksættervirksomheden Wholi Foods tester deres insektbaserede kødalternativ med et cykelkøkken og uddeler smagsprøver til gæsterne på forskellige områder på festivalpladsen.

Desuden sætter restaurant Haché Burger en insektburger med Manna på menuen i deres bod til Roskilde Festival.

Slut med sugerør og engangsplastik

Sidste år blev der på Roskilde Festival brugt 475.000 plastiksugerør. I år bliver tallet nul.

Festivalen har nemlig valgt helt at fjerne plastiksugerør fra alle boder. I stedet bliver det muligt at tilkøbe et sugerør i papir til sin drink.

Også engangskrus er fjernet og erstattet med genbrugskrus og et smart pantsystem.

God fornøjelse på en grønnere Roskilde Festival.