IKEA vil tilbyde leasing af møbler

Det er ét af kædens store tiltag for at blive endnu mere bæredygtig.

© IKEA

Nyt, bæredygtigt forbrugsmønster

Ingka Group er den største franchisetager i IKEA universet: De driver 367 IKEA butikker spredt over hele verden – nu vil de teste leasing af møbelkædens produkter.

Formålet med at lease møbler er at give kunderne mulighed for at anskaffe, vedligeholde og videregive IKEA-produkter på en mere bæredygtig måde. Grundlaget for at teste leasing af møbler er i øvrigt IKEAs målsætning om at blive en cirkulær forretning inden 2030:

– Klimaforandringer og gammeldags forbrugsmønstre er blandt nogle af de største udfordringer, vi som samfund står overfor. Udviklingen af IKEAs forretningsmodel med leasing viser, hvordan vi arbejder hårdt for at leve op til vores vision om at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker, siger Markus Ekewald, der er Country Sales Manager hos IKEA Danmark.

LÆS OGSÅ: Bæredygtighed er årets vigtigste trend.

Med hjælp fra kunderne

Lige som da IKEA udvidede deres populære serie HEMNES, har de i denne omgang også forhørt sig hos forbrugerne og brugt deres holdninger til bæredygtig levevis til at udvikle det abonnementsbaserede leasingtilbud:

– Vi ved fra vores undersøgelser, at folks adfærd og relation til ting ændrer sig i takt med, at det bliver mere normalt at bo på mindre plads. Og i takt med at mennesker samtidig bliver mere bevidste om, hvordan deres forbrug påvirker planeten, vil de gerne være med til at mindske deres ressourcespild og finde en måde, hvorpå de kan hjælpe med at forlænge levetiden på deres ejendele, siger Markus Ekewald.

Testen af leasingtilbudet vil finde sted i Danmark og på 29 andre markeder i 2020.

IKEAs særkollektion
© IKEA
IKEA nyheder badeværelset
© IKEA