Større og vildere

Bo Overgaard lever passionen for samtidskunst ud i sin københavnske lejlighed, som han har indrettet frygtløst med kæmpestore malerier og overraskende skulpturer skabt af unge kunstnere ...

© Andreas Mikkel Hansen

Det begyndte med et forsigtigt landskabsmaleri, malet af en god kammerats kunstnerfar, Bendt Schneevoigt, da Bo Overgaard var 24 år gammel. Ikke længe efter røg seks måneders opsparing på to værker af popkunstneren Azzopardi, købt hos kunstneren selv på Bayswater Market i London – Bo Overgaard får stadig julekort fra ham hvert år.

I dag godt 15 år senere vidner københavnerlejligheden om, at de ikke var et par tilfældige impulskøb. Interessen for kunst har bidt sig fast og er siden udmundet i en imponerende samling af nyere samtidskunst, der optager alle vægge og kroge i møbelchef Bo Overgaards sprudlende hjem. – Jeg har altid været fascineret af det unikke ved kunsten. At du står over for noget enestående og originalt. Det er spændende at studere detaljerne og dybden i værkerne og se, om man kan komme bag om og forstå teknikken og motivet. Jeg prøver også altid at komme til at tale med kunstnerne selv, at forstå deres intentioner med kunsten og på den måde tilføje det værk, jeg køber, en historie, fortæller Bo Overgaard.

© Andreas Mikkel Hansen

Store malerier og vilde skulpturer indtager pladsen overalt i Bo Overgaards lejlighed, der er spækket med stjerner fra både kunst- og designscenen. Det store maleri over sofaen er af den chilenske kunstner Javier Tapia, mens det andet maleri er af Karin Kaster. Filtskulpturen East West Crash, der hænger i loftet, er af Andreas Schulenburg, mens den bemalede marmorskulptur, Badutmanden, på gulvet er af Jon Stahn.

© Andreas Mikkel Hansen

Da Bo Overgaard købte lejligheden for snart fem år siden, var det især de tre store stuer en suite, med masser af udstillingsrum til kunsten, han faldt for. Her i midterstuen hænger en af Bo Overgaards favoritter, det store portræt af en newzealandsk maori, malet af den schweiziske kunstner Crystel Ceresa, der især arbejder med paintbrush og stærke farver. Det lille blå maleri er af den amerikanske kunstner Beau Chamberlain.

© Andreas Mikkel Hansen

I spisestuen hænger yndlingsværket nemlig Anders Brinchs fire billeder, der tilsammen danner maleriet Bilferie. Bo Overgaard skyndte sig hjem og måle op, efter at han havde set det første gang i Galleri Christoffer Egelund. Heldigvis passede det perfekt til spisestuen.

© Andreas Mikkel Hansen

Det store abstrakte maleri er af polske Witold Stypa, mens de små vægskulpturer er af Gitte Jungersen. Montanareolerne står spækket med kunstbøger og gallerikataloger fra Bo Overgaards mange rejser, hvor han også opsøger og køber kunst.

© Andreas Mikkel Hansen

Vægskulpturerne af Gitte Jungersen har fået plads i spisestuen. Den røde hedder The Final Tour og den grønne A Place to Be Proud. Lampen på reolen er af Ingo Maurer, og den lille abe ved siden af er af den japanske kunstner Tsukasa Ohtake.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelset er holdt i varme farvenuancer med et orange sengetæppe fra Hay og tre malerier af Poul Pava over sengen. Dem købte Bo Overgaard af kunstneren selv, og titlerne på dem er hhv. Pigen, der elskede solen ned fra himlen, Drengen, der kastede med kødfars og Drengen, der var i gang med at finde lykken i sin egen verden.

© Andreas Mikkel Hansen

Det blågrønne glasstykke er skabt af kunstnerne Britta Madsen og Søren Gøttrup og rummer billedet af en gruppe mobilsnakkende nonner.

© Andreas Mikkel Hansen

Grete Jalks smukke hvilestol fra 1963 er i produktion igen, nu hos Lange Production. Den står skulpturelt i hjørnet sammen med Venini-vaser af Rodolfo Dordoni. Det store maleri Wood on wood er af Karin Kaster. Det lille blå maleri af Beau Chamberlain forestiller molekyler set helt up close.

© Andreas Mikkel Hansen

Speaking softly about important issues er den poetiske titel på Benny Dröschers eventyrlige maleri. Herunder Louise Hindsgavls fabulerende porcelænsskulpturer og Jasper Morrisons Glo-ball-lamper.

© Andreas Mikkel Hansen

Marco Evaristtis elefant-granat og røde gitterstruktur er en del af spisestuens vilde miks af malerier og skulpturer. Ved siden af står en træskulptur af den japanske kunstner Yoshio Nakajima.

© Andreas Mikkel Hansen

En innovativ møbelklassiker i selskab med frontløbere på den unge, danske kunstscene lige nu. Hans J. Wegners flaglinestol PP225 fra 1950, der er Bo Overgaards absolutte yndlingsmøbel, her med to sammensyede stykker tibet-lammeskind fra Illums Bolighus.

© Andreas Mikkel Hansen

Bo Overgaard er til dagligt møbelchef i Illums Bolighus. Her ses han sammen med kæresten Maria Larsen, der deler hans interesse for kunst.

© Andreas Mikkel Hansen

En hurtig kop morgenkaffe ved Stefano Giovannonis klassiske Bombo-barsæt fra Magis og så op på Cannondale-cyklen og af sted. Værket bag barbordet er af Mie Mørkeberg og forestiller en elefant på et springvand, mens Ida Kvetnys værk Blanket lyser op på endevægen.

© Andreas Mikkel Hansen

Krista Rosenkilde er kunstneren bag det mørke maleri, som tidligere har været udlånt til Vejle Kunstmuseum til udstillingen Botanisk Forvandling. Litografiet til højre er af Mie Mørkeberg, der ligesom sin ovennævnte jævnaldrende kollega udstiller i Galleri Tom Christoffersen.