Blyantfabrikken på Bryggen

Chefdesigner hos Vipp, Morten Bo Jensen, har skabt en lys og luftig bolig til sig selv, kæresten og deres to døtre i den nedlagte Blyantfabrik ’Viking’ ved Islands Brygge.

© Tim Wahlfried

Så snart man træder ind i Morten Bo Jensens lejlighed, ser man Vipp-køkkenet, der er placeret i en niche, så det på en gang er en del af lejlighedens fællesareal og står for sig selv. At netop køkkenet har fået en så fremtrædende plads er ingen tilfældighed - det er nemlig Morten Bo Jensen selv, der har designet det.

– Jeg tester ofte tingene igennem i mit eget hjem. Uanset om det er sæbedispensere, en bruseskraber eller vores køkken, er der tale om praktiske redskaber, der skal testes af gennem den daglige brug. Der er jo kun én at brokke sig til, hvis skidtet ikke fungerer, griner han og peger på sig selv.

Morten Bo Jensen, 34 år, deler lejligheden med kæresten Kristina May, 31 år, der arbejder med udvikling af strategisk design og grafiske identiteter i sit eget firma Mayk, og døtrene Anine og Merle. Egentlig boede parret i en dejlig lejlighed på Nørrebro. Men da pigerne kom til, ville de gerne have mere lys, mere luft, mere grønt at se på - og mere tryghed.

© Tim Wahlfried

Chefdesigner hos Vipp, Morten Bo Jensen, har skabt en lys og luftig bolig til sig selv, kæresten og deres to døtre i den nedlagte BlyantfaBrik ’Viking’ ved Islands Brygge.

© Tim Wahlfried

Det naturlige fokuspunkt i lejligheden er det flotte, industrielt-inspirerede køkken fra Vipp, der er lavet i pulverlakeret rustfrit stål og aluminium og har en bordplade i 5 mm massivt stål. Emhætten, fra Vipp, skaber en naturlig opdeling mellem spise- og køkkenafdeling. Armatur og vask er ligeledes Vipp, og det samme er hylden til venstre, salt-og-peber-sættet samt keramik-serien. Bordet er ligeledes Vipp, og er fremstillet af genbrugs-teaktræ. I hjørnet står alle Vipp-designs moder - den klassiske pedalspand. Stolene om bordet er Gubi 1 og vasen er fra Ferm Living. Pendlerne er Københavnerlampen fra Butik Stranden, der renoverer de gamle københavnske gadelamper i takt med, at de bliver skiftet ud.

© Tim Wahlfried

Morten Bo Jensen lægger vægt på, at lejligheden er åben og lys, men samtidig er opdelt i zoner. I stuen bruger han en blomsterkumme, han har støbt i beton, til at skabe en moderne og dekorativ rumdeler. Sofaen er fra Engell, sofabordet har han selv lavet, og træ-skamlen er fra Restyle It. Brændeovnen er en Aduro og de smukke gulvplanker fra Dinesen er i Douglas-gran.

© Tim Wahlfried

Når man bor i en blyantfabrik må man have blyanter på væggen. Morten Bo har lavet værket, der består af 195 Viking-blyanter, der hver er sat fast med to stifter. Stolen, Chair One fra Magis, er mere skulptur end stol, som den står her. Endnu et designikon, Morten Bo Jensen og Kristina May måtte have.

© Tim Wahlfried

Stolen Low Pad fra Cappellini designet af Jasper Morrison, er ifølge Morten Bo Jensen et nærmest perfekt eksempel på design. Det samme gælder BeoVison MX5500-tv’et, som han mener samler alt det gode B&O engang kunne i et design.

© Tim Wahlfried

De store, grå skydedøre lyskasserne og de rene, hvide flader giver en renhed og enkelhed, der passer perfekt til lejlighedens industrielle grundstruktur, som Biomega-cyklen bliver en naturlig del af. Lampe-bordet er fra Morfoso.

© Tim Wahlfried

Bøger er vigtige i parrets liv og derfor har de valgt at bruge dem som et element i indretningen. Morten Bo Jensen har selv designet reolen. De forskudte hylder er dels æstetisk flotte, men gør det også lettere at skrue reolen sammen - og er dermed et udtryk for den måde, han tænker design: Det praktiske og æstetiske skal gå hånd i hånd. Bordet er lavet af hundredevis af pap-stykker, der er skåret ud i hånden og limet sammen.

© Tim Wahlfried

Industribygningens originale lyskasser i loftet giver et fantastisk lysindfald. Bogkasserne er Boox af Jesper Holm. Ovenpå disse har parret arrangeret en udstilling af sjove plakater - blandt andet en kalender for 2012 og en plakat fra bladet Monocle med ’The Perfect City Block’.

© Tim Wahlfried

Bagsiden af rumdeleren har små hylder, der kan bruges til nips, bøger og musikanlæg. Igen et eksempel på, at pæne ting også skal være praktiske i Morten Bo Jensen og Kristina Mays univers.

© Tim Wahlfried

Bogstaverne i hjørnet fik Morten Bo Jensen og Kristina May fra en Nybolig afdeling, der skulle skifte navn. Skænken har Morten Bo Jensen lavet af Dinesen-planker, der var tilovers fra gulvet. Fotoet, af en tåget dag i Dyrehaven, er af Kristine Funch.

© Tim Wahlfried

Enkelt og anvendeligt. Alle lejlighedens rum er indrettet til at blive brugt og har en nærværende, men ikke påtrængende, personlig stil. Naurligvis også badeværelset, der er holdt i neutrale farver og rå materialer. Fliserne er Frisia fra La Faenza og billedet er fra Hagendornhagen. Badekarret er et Oval Slim 180 fra Spacenteret.

© Tim Wahlfried

Med VIPP på badeværelset - sæbedispenser, bademøbel, armatur og spejl er naturligvis fra Vipps egen badeserie. Lampen er fra Modular Lighting Instruments.

© Tim Wahlfried

Tæt på arbejde - fra stuen kan Morten Bo Jensen se lige over til sin arbejdsplads.