

Forventningerne til drømmehuset var høje, men Kristian var ikke i tvivl, da det kom til valg af arkitekt. Han ville naturligvis lade sin søster stå i spidsen for projektet.
AfMed udsigt over Øresund bor Kristian Kassow i en arkitekttegnet villa, som på spektakulær vis kombinerer klassiske materialer med geometriske former.
For Kristian havde det altid været en drøm at få tegnet sit helt eget hus, hvor det var muligt at sætte sit personlige præg på hele processen.
Som søn af en arkitekt og desuden stifter af en virksomhed, der udvikler industrielle robotter, er han ikke bare opflasket med god arkitektur, han har også en bevidsthed om, hvordan form og funktion nødvendigvis må spille sammen.
– Inden for mit fagområde vægter funktion og ydeevne højt, og derfor kan jeg godt lide former, der understøtter de to ting. Jeg har det svært med arkitektur såvel som produkter, hvor den geometriske form kompromitterer funktionen, fortæller han.
Forventningerne til drømmehuset var altså høje, men Kristian var ikke i tvivl, da det kom til valg af arkitekt. Han ville naturligvis lade sin søster, arkitekt Lise Kassow, stå i spidsen for projektet.
Det særlige parløb mellem de to har i den grad resulteret i et hus ud over det sædvanlige – et hus, der synes at svæve med en førstesal i et stramt geometrisk snit, der hviler på en base af glødende anodiseret aluminium.
– Kristian arbejder med kurver og geometri i sit arbejde, så jeg har ladet den reference styre det overordnede udtryk. Derudover er jeg selv begejstret for kontraster og har derfor ladet materialer og former spille op til hinanden, fortæller Lise.
Søskendeparret, der er vokset op i Skagen i et hus med udsigt over Kattegat, har begge en stor forkærlighed for hav og natur, hvorfor et af Kristians primære ønsker var at udnytte husets beliggenhed ud til havet.
– Førstesalen har den bedste havudsigt, så Lises bud var fra starten at skabe et hus med en markant overetage. Den idé var jeg helt med på. Tanken er, at man skal lade sig blive draget mod udsigten ovenpå, og derfor har vi arbejdet meget med at skabe en synlig forskel mellem de to etager, fortæller Kristian.
Og det er ikke blot facaden, der visualiserer denne forskel.
I stueplan er alle gulve således lagt med grøn marmor, og lofterne er malet hvide, mens overetagen har et varmere udtryk med gulve i douglasgran og lofter i olieret eg.
Valget af materialer har altså været vigtigt for både arkitekt og bygherre, og de to blev hurtigt enige om dette levende udtryk.
Men selvom husets arkitektur er ganske nyskabende, er Lise Kassow ikke gået på kompromis med de grundlæggende værdier, der kendetegner et vellykket hus.
– Når jeg tegner et hus, tænker jeg på, at beboerne skal glæde sig til at komme hjem. At de har lyst til at opholde sig i timevis i spisestuen, og at soveværelset vender mod de rigtige verdenshjørner, så det altid er svalt. Udsyn til haven skal være der, hvor man har noget pænt at se ud på, og morgensolen skal komme ind lige der, hvor der er plads til at nyde en kop kaffe, fortæller hun.
I indretningen fortsætter Kristians fokus på funktionalitet, hvor det her har fået følgeskab af klassisk design. Huset er således indrettet med møbler i et modernistisk og rent formsprog, som understøtter husets arkitektur.
I den store stue på førstesalen står fx to Piero Lissoni-sofaer fra Cassina i en blå læderkvalitet, der skaber en smuk kontrast til overetagens varme toner, og som samtidig bygger bro til havet uden for vinduerne. I spisestuen har Arne Jacobsens ikoniske 7’er-stole fået plads rundt om spisebordet, der har plads til alle, når hele familien er samlet.
Både Kristian og Lise indrømmer, at bølgerne af og til er gået højt i løbet af den omfattende proces, men de er også sikre på, at netop deres tætte forhold har været med til at skabe det unikke hus.
– Den grad af ærlighed, som vores forhold indebærer, har gjort noget af processen længere, men jeg tror også, at huset er blevet mere rendyrket, fordi det var vores fælles projekt, siger Kristian, og Lise fortsætter:
– Jeg har fået en masse frihed og mulighed for at anvende min kreativitet. Kristian har en god rumlig forståelse og en særlig sans for detaljen, så vi har uden tvivl været på bølgelængde. I dag kan Kristian således nyde solopgangen over Øresund fra sit soveværelse om morgenen, mens han om aftenen har kig til det glimtende byliv på den anden side af sundet.