I den gotiske ramme findes et blændende smukt hjem
Restauratørerne Sofie og Michael Listov-Raunkjær har skabt et veludført hjem, som på kreativ vis sammenfletter gammelt og nyt.
Af
Huset fra 1907 har kamtakkede gavle og spidsbuede vinduer. Her bor parret Sofie og Michael Listov-Raunkjær, der er restauratører.
300 m2 i Hellerup
Det rummelige hus i gotisk stil i Hellerup nord for København lignede bestemt ikke nogen af de boliger, som Sofie og Michael Listov-Raunkjær ellers kiggede på under deres søgen efter et nyt hjem. Men de to faldt pladask for huset og dets spektakulære udseende, og før de havde set sig om, var det 300 m² store hus fra 1907 deres.

I husets lyse stue træder gotikken med de spidsbuede vinduer tydeligt frem. Udtrykket blødes op med en sart rosa farve fra Farrow & Ball. Sofaerne er fra Living Divani, det samlende gulvtæppe er fra Johannes Fog, og sofabordet er fra Wiingaard Boheme Interieur. Som et elegant statement i loftet hænger en italiensk Venini-inspireret lysekrone fra 1950’erne fra The Apartment, som får følgeskab af en kirkestage på den høje panelhylde og en blomsterlampe fra Fil de Fer.

Udsigten fra køkkenet indrammes flot af blyindfattede ruder og de spidse vinduer. Parret har forsøgt at imødekomme den gamle stil ved at skabe et klassisk køkken med gode materialer i form af træ og marmor.

En indbygget bænk, hvor gæster kan samles under madlavningen, er også tænkt ind i køkkenets udformning. Køkkenet fra Copenhagen Furniture Factory er tegnet af arkitekterne Ditlev Rahbek og Trine Hjorth på baggrund af Sofies egne tanker. Da parret har et princip om at bo med slidstærke ting, der kan tåle at blive brugt, var det naturligt for dem at vælge et køkken af træ med indbyggede hvidevarer fra Miele. Emhættekassen er bygget af CC Gruppen, og den er malet i hånden i farven Off-white fra Farrow & Ball. Loftet stammer fra husets oprindelse fra 1907, og det er udført i bladsølv, som møjsommeligt er monteret fast som små aflange rektangler. Det er et fantastisk syn, der lyses op af en moderne led-pendel fra Kaia Lighting.
"Øjet skal forkæles selv med de mindste detaljer"
Forinden havde parret flyttet en hel del rundt, så det stod højt på prioriteringslisten at finde et sted, hvor de for alvor kunne slå sig ned. De mange flytninger havde dog ikke været helt uden gevinst.
– For hvert sted, vi har boet, har vi taget en masse brugbare erfaringer med os. Frem for alt har vi forstået den store betydning af funktionalitet, og at øjet skal forkæles selv med de mindste detaljer, siger Sofie, der derfor tog sagen i egen hånd, da boligen skulle renoveres.
Under hele processen agerede hun byggestyrer, med lidt hjælp fra Rasmus Carstensen fra CC Gruppen. De fleste idéer havde hun på forhånd, mens enkelte opstod undervejs i processen. For heldigvis havde huset et væld af smukke detaljer, som Sofie og Michael var enige om at bevare.
– Der har kun boet fem familier her før os, og det betyder, at en stor del af husets originale løsninger er bevaret, hvilket vi er utrolig taknemmelige for, siger Sofie.

Parret Sofie og Michael Listov-Raunkjær.

Daybedden fra Fil de Fer har Sofie fået af Michael i julegave, og her kan man nyde varmen fra den indbyggede pejs fra Pejsebutikken. Pejsen går gennem væggen, og den skaber derfor hygge i både køkkenet og stuen. Puderne er fra Ellos.
Tingene i huset skal kunne tåle at blive brugt
Det er husets udtryk med spidsbuede vinduer og stukdetaljer, der får lov til at fylde i indretningen, samt princippet om, at skal der nye ting ind, skal de være slidstærke og kunne tåle at blive brugt. Denne tankegang handler ikke kun om bæredygtighed, men også om ikke at sætte for mange grænser for parrets 4-årige dreng.
– Her må vi gerne spise i sofaen, hoppe i sengen og danse med en is i hånden, fortæller Sofie.

Familien er sande elskere af det grønne og kan slet ikke få nok. De er stille og roligt ved at omlægge deres have til nyttehave.

Spisestuen ligger i forlængelse af køkkenet. Spisebordet er snedkerlavet af Dan Madsen fra Nørrebro Snedkerservice. De sorte stole er klassiske CH46-stole designet af Hans J. Wegner, som også har designet den røde Y-stol. Spisepladsen rammes ind af den runde led-pendel fra Kaia Lighting. Den blåstribede vase fra Hay skaber et fint farvespil blandt naturfarverne.
Et stort og rummeligt køkken
Særligt er familien glad for køkkenet, og deres favoritbeskæftigelse er at bruge søndagen på at lytte til jazz eller podcasts, mens de udvikler nye retter. Parret, som arbejder professionelt med mad og står bag burgerrestaurantkæden Grillen samt det ikke helt almindelige pizzeria Forty, lagde stor vægt på, at deres hjem skulle have et stort og rummeligt køkken, hvor der var plads til at lave kvalitetsmad til alle dem, der kunne finde på at komme forbi og spise med.

Det imponerende walk-in-closet er bygget af skabe fra HTH, som derefter er slebet ned og malet med farve fra Farrow and Ball.

I soveværelset har parret søgt at lave en blanding af hule- og hotelstemning. Derfor har de malet og indrettet med mørke farver. Sengebordene er lavet af Adam og Emil, der står bag firmaet Pilehave Natursten, væglamperne er fra The Apartment, mens kunsten er fra Rue Verte.

Mørke farver i gangen virker omsluttende og hyggelige. Malingen er håndstrøget på væggene, som var typisk at gøre i 1920'erne-1930’erne for at skabe et mere organisk farveudtryk. Den blå farve på væggen hedder Inchyra Blue, og den lilla farve på trinnene hedder Brinjal. Begge er fra Farrow & Ball.

En glasdør til gangen skaber transparens, og det er en smart måde at få lys i gang og stue. Radiatorskjuleren er både dekorativ og kan bruges til hyggelige opstillinger med vaser og fyrfadslys. Et fiskeøjespejl fra Rue Verte skaber en flot effekt.