Bolia sofa
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Kom med indenfor i Thomas og Magnus' spektakulære hjem: "Huset med de 7 blå farver"

Med undtagelse af kælder og bad, har parret klædt deres nyrenoverede hjem i nuancer af blå – 7 for at være helt nøjagtig. Og det er der en virkelig god grund til.

Lokationen var altafgørende

Kun 15 minutter på cykel, og så er man i hjertet af København – lokationen var altafgørende, da de to sønderjyder Magnus og Thomas fandt det hus, som de nu kan nyde fuldt ud efter en gennemgribende renovering.

Og hvilken en ... Det er sjældent at opleve en så gennemført restaurering.

Fra kælder til stueplan og første sal har parret brugt nogle tricks, som resulterer i en helstøbt oplevelse.

Først og fremmest farverne.

7 blå farver, 4 lysekroner og 1 flygel

– Vi fik hjælp af Darling Creative Studio til farvesætningen, hvor syv forskellige blå nuancer nu binder vores hjems rum sammen. Det har nok været den beslutning, som for os har været mest værdifuld, for når vi bevæger os rundt, så følger vores hjerner ligesom med. Mange af vores møbler er i egetræ, og sammen med lamper i messing og gulve i træ giver kontrasten mellem det gyldne varme og det kølige blå en smuk helhed. I virkeligheden virker de blå vægge ikke så kølige, fordi vi har valgt de matteste udgaver, vi kunne få, så der ingen refleksion er i væggene, siger Magnus.

En anden gennemgående detalje er snuppet fra mønsteret i træværket på den flot svungne trappe, hvor de udskårne riller er blevet brugt på de nye elementer i husets tre badeværelser og skabene i påklædningsværelset.

Fire lysekroner af Hans-Agne Jakobsson skaber en anden helhed. Trægulve lagt i sildebensmønster i hele stueetagen binder hall, spisestue, køkken, opholdsstue og det tilstødende musikværelse sammen.

I sidstnævnte kan man indimellem finde Thomas.

– Jeg har altid drømt om at have så meget plads, at vi havde rum til et flygel, og det fik vi faktisk, så jeg holder virkelig af at øve mig ved det. Vi har lavet en aftale om, at det ikke sker kl. 2 om natten, smiler Thomas.

Resultatet af en 9-10 måneders omfattende renovering

Huset er fra 1928, og datidens skønvirkedetaljer ses i lofternes stuk og radiatorskjulerne, som er bibeholdt, selvom der nu er gulvvarme.

Renoveringen tog 9-10 måneder, og i den periode flyttede parret i en lejelejlighed, men da det samtidig foregik under coronaepidemien, var der tid til ugentlige byggemøder, og der var altid nogle til at tage imod materialer.

Al el og vvs er skiftet ud, og rumfordelingen er især ændret på første sal, hvilket bl.a. betød, at der var brug for nogle døre mellem soveværelse, walk-in-closet og badeværelse.

Parrets entreprenør fandt hos Genbyg en gammel dør fra en villa fra 1950’erne, som havde lidt art deco i detaljerne, og den passede perfekt – en magen til er nu blevet genskabt, så rummene hænger detaljemæssigt sammen.

Haven havde ingen rørt i 20 år

Næste etape i renoveringen er haven, som da de overtog huset, var et rent vildnis, som ingen rigtig havde rørt i 20 år.

Nu er der blevet fældet og åbnet op ud mod vejen.

I løbet af efteråret har man kunnet se de to mænd på besøg i haver lige fra Holte til Valby, hvor de har gravet planter op, som er fundet i Den Blå Avis.

De fleste har overlevet flytningen, som blev foretaget med skovl og trailer.

En hall der er Alexis fra Dollars værdig

– Vi er ikke sønderjyder for ingenting, ler de.

På en fremtidig ønskeliste står også et orangeri, men først skal huset nydes, og selvom yndlingspletten er køkken-alrummet, kommer husets andre rum også til højbords afhængigt af årstid.

Fx den imponerende hall, som er en Alexis fra Dollars værdig.

Magi i det blå hus

– Da vi holdt jul for første gang, så var det en helt særlig følelse at sætte et kæmpe juletræ ind der, og for at sætte stjernen i toppen var vi nødt til at gøre det fra trappen. Oplevelsen var magisk for os, siger Magnus og Thomas.