Her bor parret bag Skagerak

Kig indenfor i det skønne hjem fyldt med lækkert design og rolige farver.

© Andreas Mikkel Hansen

Det røde hus fra 1928 skiller sig ud på vejen. Haven er inspireret af engelske haverum.

Livet i det røde hus

I Hasseris i Aalborg har parret bag Skagerak fundet det hus, som de har drømt om, siden de var nygifte og gik rundt med barnevogn i kvarteret. I dag danner det basen for familien på fire, der alle har et travlt liv – derfor er ro og harmoni det allervigtigste i indretningen.

© Andreas Mikkel Hansen

Indenfor hersker der en helt særlig poetisk stemning og ro. Her et kig ind til spisestuen med 51 år gamle Y-stole om et unika-spisebord designet til familien af Chris Liljenberg Halstrøm og en George Nelson-pendel i loftet. Hvert rum har fået en farve. Her sart grøn og sart rosa fra Nordsjö.

© Andreas Mikkel Hansen

Hallen definerer straks den personlige stil i huset. Nyt design, designikoner, arvestykker og vintage fletter sig naturligt ind i hinanden. Den nye bænk Maissi Bench fra Skagerak fungerer perfekt her.

Et hus med karisma

Hvis et hus kan have karisma, så er dette et meget karismatisk hus. Jazzen fylder stille rummene med atmosfære. Og bidrager til den sjæl, som er så mærkbar, i samme øjeblik man træder indenfor. Her er en aura, som stammer fra væggene, men også fra de mennesker, der lever her. Vi er på besøg hos Vibeke og Jesper Panduro, som står bag designbrandet Skagerak, og deres to børn Johanne og Simon. Her i Aalborgs fine gamle kvarter, Hasseris, har de fundet en perle af et hus. Og det er et helt særligt hus, rødmalet og med alle de gamle smukke detaljer uberørt – formodentlig tegnet af arkitekten Ejnar Packness, men det vides ikke med sikkerhed.

© Andreas Mikkel Hansen

Vibeke Panduro er oprindelig jordmoder, men helligede sig arbejdet i Skagerak for 6 år siden. Jesper overtog firmaet i 2005, og i dag driver parret den succesfulde virksomhed sammen.

© Andreas Mikkel Hansen

Stuen med det smukke ternede trægulv og -loft ligger i den tidligere stadstue/spisestue. Sofaen Delphi er fra Erik Jørgensen, puderne fra Svenskt Tenn og Aiayu. Isbjørnen på Kjærholm-bordet er en gave fra Vibeke til Jesper, den er et fint eksempel på, at klenodier sagtens kan være moderne i den rette kontekst. Tv'et Serif fra Samsung er designet af Brdr. Bouroullec. Kisten er vintage. Det bageste rum er indrettet som kontor og yogarum med et gammelt skrivebord fra et posthus arvet af Vibekes mor.

Charmen er intakt

Selvom familien måtte gennem en større renovering, hvor alt andet end de gamle paneler, gulve og lofter og døre blev udskiftet, så er charmen fra dengang, huset blev bygget i 1928, intakt. Kælderen blev gravet ud, der kom nye vinduer, nyt køkken og bad, ny el samt en hel ny planløsning på de nu 300 m2.

– Før boede vi i et arkitekttegnet hus på landet med store gulv til loft-vinduer og masser af "space", men vi savnede at bo i et hus med mere varme og intimitet. Vi savnede også byen, vi trængte simpelthen til lidt liv. Faktisk gik vi som helt unge studerende rundt på disse gader med vores barnevogn og drømte om at bo her engang.

Og i dag har parret så blot 900 m til arbejdet, for Skageraks hovedkontor ligger blot et par minutter væk i bil.

© Andreas Mikkel Hansen

I spisestuen står Vibekes mors gamle Y-stole fra 1967. I hjørnet anes Jens Quistgaards træspande. På væggen et lille snit af maleri af Cay Brøndum, en fortolkning af P.S. Krøyers berømte skagensmaleri Hip Hip Hurra.

© Andreas Mikkel Hansen

Skåle fra Skageraks nye kollektion.

En erfaring tingfinder

Noget af det, der differentierer sig fra andre hjem, er det fantastiske træloft og de smukke gulve, de gamle døre og håndtag. Og så har parret valgt at farvesætte huset med farver fra Nordsjö og Kabe Copenhagen, så hvert rum har en nøje udvalgt farve. Det har ført Malermestrenes pris for farvesætning med sig.

– Det er de modige valg, der gør mig mest glad hver dag. Ikke de sikre valg, vi traf. Fx nyder jeg den grønne bordplade i køkkenet. Hvorfor altid gå med det grå eller hvide? spørger hun retorisk.

Man kunne fristes til at tro, at parret havde indrettet sig med en masse møbler og design fra eget firma. Men det er ikke tilfældet. Alt er medbragt fra det forrige hjem, og det er et patchwork af nyt og gammelt. Engang imellem tager parret dog enkelte af Skageraks nye ting med hjem for at afprøve funktionaliteten i deres egen hverdag.

– Jeg elsker alle mine ting, smiler Vibeke, og bekræfter, at hvert eneste objekt i dette hus er købt i en forelskelse. Hun er en erfaren tingfinder, og er altid på udkig efter især keramik. Det er huset et smukt vidnesbyrd på.

© Andreas Mikkel Hansen

Et roligt læsehjørne med Wegners Flaglinestol fra PP Møbler.

© Andreas Mikkel Hansen

På kontoret står en Reykjavik-daybed designet af Included Middle for Skagerak op mod en væg malet med en blå farve fra Kabe Copenhagen.

© Andreas Mikkel Hansen
  • I hver af de tre en suite-stuer er de originale marmorkarme bevaret – i tre forskellige farver: sort, brun og her sart rosa.*
© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er en fortælling om familien. Det lægger op til fællesskab, samtaler, hygge. Her er næsten landligt, og rummet inviterer til, at man sætter sig ned og har god tid. Vibeke og Jesper har selv designet køkkenet og fået en
lokal snedker til at udføre det, ligesom en lokal murer har lagt fliserne i sildebensparket. I hjørnet er der bygget en alkove med puder fra Svenskt Tenn og Aiayu, som bidrager til den tone af nostalgi, der er over køkkenet.

Det lille runde bord er fra &tradition. Det er et lidt utraditionelt køkken uden overskabe og uden køleskab – sidstnævnte er erstattet af fire køleskuffer – så Vibeke og Jesper har måttet downsize og for alvor mærke efter, hvad der var nødvendigt at beholde, for der er ikke meget opbevaring. Bordpladen af grøn marmor er skåret på et stenskæreri, og vasken fra Ono er håndsmedet efter mål.

På korkplader over et patineret bræt og en Georg-skammel fra Skagerak hænger et galleri af polaroidfotos fra den seneste rejse eller oplevelse, familien har haft.

© Andreas Mikkel Hansen

På bagsiden af huset åbner der sig en romantisk have og terrasse.

© Andreas Mikkel Hansen

I kælderen er der bl.a. indrettet teenageværelse og badeværelse. Badet domineres af et rustikt kar lavet af en karbødker i Midtjylland. Tørre-møblet er en ældre model fra Skagerak.

© Andreas Mikkel Hansen

I gamle dage var der pensionat i kælderen. Og hvert værelse havde nummer. Heldigvis har døre og nøgler overlevet, og badet ligger i dag i rum nr. 13.

© Andreas Mikkel Hansen

Gangen i kælderen fungerer som gallerigang med malerier og indrammede posters.