Den totalrenoverede patriciervilla er indrettet med et særligt blik for farvetoner

I boligen går de lyse grå og beige nuancer sammen med træ, cement og kontraster i sort op i en højere enhed uden at gå på kompromis med villaens sjæl og varme.

Træskulpturer fra Gilles Caffier og lampe fra Rue Verte

Materialerne i boligen er nøje udvalgt som her, hvor objekter i træ har fået en fremtrædende plads på baggrund af en nøgen væg malet i en grå farve fra Rue Verte. Træskulpturerne er fra Gilles Caffier, og jernbordet og den lyse cementlampe er fra Rue Verte.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En perfekt stemningsfuld ramme

Det var patriciervillaens oprindelige detaljer og romantiske udtryk både udvendigt og indvendigt, som Patricia Quitzau og Kuno Ystrøm faldt for, og som de så som en perfekt stemningsfuld ramme for en enkel og moderne indretning.

– Det var som at falde ned i en tidslomme i en gammel dansk film. Vi kunne fornemme rummene og husets historik, fortæller Patricia Quitzau.

Flot lys stue med grå sofaer og antikt træbord.

Det facetslebne sildebensgulv er nyt, men i villaens oprindelige stil. Det samme gælder sprossevinduer og stuk, der er genskabt af en stukkatør. Et antikt bord fra Rue Verte giver kontrast til de mere moderne og skulpturelle møbler fra Christophe Delcourt. Vasen på bordet er fra Rue Verte, gulvkrukken er fra NorthByNorth, og loftslampen hedder Hublot og er fra Entrelacs.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Familien i køkken-alrummet.

Patricia Quitzau, Kuno Ystrøm og deres to børn, Aia og Atlas, i husets hjerte, køkken-alrummet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De oprindelige detaljer skulle bevares

Sammen med sin mand har hun haft som ambition at bevare de oprindelige detaljer og den særlige følelse, de oplevede ved første blik, selvom huset trængte til en omfattende renovering. Renoveringen indbefattede bl.a. nye facetslebne sildebensgulve, genopbygning af stuk og genskabelse af sprossevinduer. Alt er genskabt ud fra det oprindelige.

– Det var vigtigt for os at holde den romantiske stil og ikke mindst at være tro mod huset, fortæller Patricia.

Hall i lyse toner med en flot læderbænk.

Hallen har parret udvidet med renoveringen for at understrege husets herskabelige stil. Fra hallen er der indgang til køkken-alrum og til stuen. Bænken i læder er fra Giobagnara.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Åben stue med lænestol og kakkelovn.

Husets originale svenske kakkelovn har været sendt til Sverige for at blive restaureret og skaber nu sammen med
stukken og sildebensgulvene en klassisk ramme om et miks af moderne og antikke møbler. Enkelheden i indretningen fremhæver materialernes teksturer på baggrund af de grå vægge.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Smukt og skulpturelt objekt på sofabord.

Det smukke objekt på bordet er en Teak Root Bowl fundet hos Rue Verte.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En næsten monokrom farveholdning

Det romantiske har parret bevaret i form af de ydre rammer og store elementer som køkkenmoduler og skabe, og de får modspil af boligens i øvrigt stringente og luftige indretning og af en nyetableret stor hall.

I hallen har de desuden åbnet op til første sal, så den svungne trappe kan træde i karakter. Den næsten monokrome farveholdning er med til at understrege enkelheden i indretningen. Væggene er malet i lyse, grålige toner, og lofterne er holdt hvide for at give kontrast til væggene og fremhæve husets fine stuk.

Farveholdningen på møbler og kunst er holdt i nordiske toner som grå og beige blødt op af både råt og bearbejdet træ og antikke krukker, hvis farver og taktilitet står skarpt frem på et bagtæppe af de lysende grå flader på væggene.

Køkken i hvide og grå nuance med stuk og kasetteloft.

Køkkenet er ligesom stuerne holdt i hvide og grå nuancer, for at de smukke detaljer som stukken og kasetteloftet kan stå tydeligt frem. Køkkenet fra Kvänum er valgt, fordi det med de udskårne låger og med messinghåndtag fra Julie Brandt passer til villaens oprindelige, romantiske stil. Bordpladen er i italiensk marmor, lysestagerne er
antikke messingstager, og de to barstole fra Mater tilfører et mere moderne nordisk udtryk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Snedkerlavet spisebord med Y-stole.

Det snedkerlavede bord og Y-stolene designet af Hans J. Wegner går nærmest i et med gulvene og er et smukt billede på villaens tone-i-tone-look, som er en rød tråd i indretningen. Maleriet er fra Peter Bonde, lampen er fra Rue Verte, og den rå lædervase på bordet er fra Gilles Caffier. I hjørnet har en antik vase fra Nepal fået plads på en mørk piedestal.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Møbler og materialer er valgt med stor omhu

Køkkenet er som alt andet i huset indrettet, så det passer til den oprindelige stil med bl.a. udskårne låger og med greb i messing, som fuldender det herskabelige udtryk. Til spisepladsen har parret valgt Hans J. Wegners Y-stole i eg, som tilfører et nordisk udtryk og stringens til den romantiske stil. Der er plads omkring møblerne i boligen, hvor alt fra materialer til møbler bliver valgt med omhu.

– Vi kan godt lide at tænke os om, inden vi køber et nyt møbel. For os skal et møbel kunne fylde rummet alene og gerne være skulpturelt, fortæller Patricia og fremhæver sofaen fra Christophe Delcourt som et eksempel.

Parret holder af design og ikke mindst af de tanker, som ligger bag et godt design. Det må gerne være tidløst og klassisk og på den måde blive bevaringsværdigt, så de kan undgå at blive en del af en smid væk-kultur.

Førstesal med smukt gelænder og lampe fra Ochre.

Reposen på første sal, hvor der er blevet åbnet imellem etagerne, så man får rumfølelsen, en imponerende loftshøjde fra hallen og et smukt lysindfald. Lampen er Arctic Pear fra Ochre. Krukken er antik.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Soveværelse med originale træbjælker og indbyggede skabe.

De originale spær i soveværelset står rå og vidner om den respekt, parret har for de originale detaljer. De indbyggede skabe er fra Kvänum, og messinghåndtagene er fra Julie Brandt. Sengegavlen, puderne, sengebordet i sort jern og cementlampen er fra Rue Verte. Sengetæppet, Bouclette Linen Throw, er fra Lissoy, og spejlet er fra Novocastrian.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En harmonisk og gennemført bolig

På husets første sal finder man bl.a. soveværelse, børneafdeling og badeværelse. Farveskalaen er også her holdt i rolige, nordiske toner, og det romantiske islæt skinner igennem på badeværelset, hvor parret har valgt italienske marmorfliser fra Fired Earth i en beige nuance. Overalt er der tænkt over detaljerne, og det får boligen til at fremstå gennemført, harmonisk og imødekommende, hvilket er vigtigt for parret.

– Vi har to børn, og huset er ofte fyldt med gæster, så her skal føles roligt, rart og varmt, siger Patricia.

Badeværelse i lyse nuancer med messingdetaljer.

Badeværelset er som køkkenet indrettet med elementer fra Kvänum og er tro mod husets ånd. Fliserne på gulvet og væggene er i italiensk marmor, armaturet er fra Vola, og tæppet fra Aiayu. Alt sammen holdt i lyse nuancer og messing.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad