Charlotte og Fredrik fra Nybyggerne
© Swedoor

Fra håndværkertilbud til drømmevillaen med den blå dør

Kom med indenfor hos Charlotte og Fredrik fra Nybyggerne og se, hvordan parret har forvandlet et håndværkertilbud til et personligt og gennemført familiehjem.

I 2020 besluttede Charlotte Møller Jakobsen og Fredrik Holm Koch, der tidligere har vundet det populære TV2-program Nybyggerne, at rykke teltpælene op og flytte væk fra byen. Parret ventede barn nummer to, og drømmen var at finde et hus tæt ved vandet, hvor der var ro, luft og plads til hele familien.

Da et håndværkertilbud tæt på stranden kom til salg ved Saksild Bugt syd for Aarhus, var de ikke et sekund i tvivl. Det var det hus, der skulle være børnenes barndomshjem, og parret gik straks i gang med at renovere og gøre stedet til deres eget. Blandt andet ved at lade en særlig farve gå igen både ude og inde.

En blå tråd i indretningen

I renoveringsprocessen har Charlotte og Fredrik haft fokus på at sikre en sammenhæng mellem ude og inde gennem naturlige farve- og materialevalg. Blandt andet har de valgt at skifte hjemmets hoveddør til en Classic Debussy-dør fra Swedoor, der med sin markante blå farve giver associationer til havet:

– Vores lofter er malet i en særlig blå farve, som passer til beliggenheden her ved vandet. Derfor var det oplagt, at vores hoveddør skulle have samme farve for at binde etagerne sammen, forklarer Charlotte og tilføjer:

– Det har overrasket os positivt, hvor stor betydning det har haft at skifte hoveddør. Pludselig er vi blevet kendt som huset med den blå dør blandt vores naboer, venner og familie.

Blåt loft
© Swedoor

Hoveddør med vigtige funktioner

Foruden farven på døren har det været væsentligt for parret, at sikkerheden er i top. Husets beliggenhed på landet gør nemlig, at der er et stykke til de nærmeste naboer.

Derfor har Charlotte og Fredrik valgt en sikkerhedsklassificeret hoveddør fra Swedoor, der er udviklet med en forstærket karm, dørblad samt indbrudssikrede hængsler og lås. Det er medvirkende til, at døren kan modstå et aktivt indbrudsforsøg i minimum fem minutter.

– Valget af en sikkerhedsdør har betydet, at vi kan sove trygt om natten velvidende, at det er sværere for ubudne gæster at bryde ind, fortæller Fredrik.

– Det var helt perfekt, at det var muligt at kombinere æstetik og sikkerhed, så vi ikke skulle gå på kompromis med nogle af vores ønsker. Blandt andet var vi overraskede over, at det var muligt at få glas i en sikkerhedsdør.

Blå dør fra Swedoor
© Swedoor