Fra flygelkoncerter til familiehygge
Drømmen var først at bygge et hus op fra grunden, men da parret så den gamle musiker-villa fra 1951, satte især det store koncertrum tanker og idéer i gang.
Se den vellykkede ombygning, hvor et samarbejde mellem to arkitekter har skabt et harmonisk og funktionelt hjem med masser af varme og hygge for familien på fire.
Kærlighed ved første blik
Med intentionen om at bygge et hjem fra grunden gik parret Anne Sofie og Morten på jagt efter byggegrunde i Nordsjælland.
Ingen steder gav de potentielle grunde dog mulighed for at bygge et hus i den størrelse, som parret ønskede, og de måtte derfor kigge efter andre løsninger.
– Vi ledte i næsten to år efter en byggegrund, men vi kunne bare ikke finde det rigtige. Pludselig stødte vi så på et hus, der lignede en gammel skole eller rettere sagt en lille fabrik. Da vi kom ind og så det store rum med 3,5 meter til loftet, vidste vi, at vi endelig havde fundet stedet, fortæller Anne Sofie.
En klassisk stil med et tvist
Huset havde tilhørt en ungarsk violinist og dirigent, der fik huset bygget til at kunne spille musik og holde flygelkoncerter i det store rum.
Anne Sofie og Morten ønskede at bevare husets form, men ville gerne skabe mere åbenhed. Stilen skulle være tro mod det enkle 50'er-design, men med et industrielt præg. Hertil lod parret sig inspirere af FDB’s gamle trikotagefabrik på Islands Brygge med sortsprossede vinduer.
Mesterlige ombygninger på TV2
Husets ydre fik også et løft med skifertag og hvidpudset facade.
Parret havde brug for hjælp til ombygningen, så de hyrede arkitekt Morten Kegel fra entreprenørfirmaet Kegel & Sciera. Desuden blev parret udvalgt som deltagere i programmet Mesterlige ombygninger på TV 2, hvor arkitekt David Zahle hjælper folk med uoverskuelige byggeprojekter.
David hjalp med en række praktiske og æstetiske løsninger som at inddrage den gamle garage til et walk-in-closet.
Der blev skabt en ny, åben entré ved at rykke trappen og erne noget af etagedækket på første sal, og David fik også overbevist parret om at rykke køkkenet ind i det store “koncertrum”. Her valgte parret et snedkerkøkken i egetræ for at give varme.
– Vi er især glade for det store, hyggelige køkken-alrum og den åbne entré, hvor man kan kigge op til de gamle bjælker i loftet. Der er bedre sammenhæng i huset nu samt et fantastisk lysindfald, fortæller Anne Sofie, som selv har revet etagedækket ned sammen med Morten, venner og familie.
En hård og spændende proces
– Det var en hård proces. Man finder kræfter, man ikke anede, man havde. Men det var også sjovt og en måde at lære huset at kende, siger Anne Sofie.
Jagten efter den rigtige trappe var også lidt af en proces, for det tog lang tid at finde den, de havde i tankerne. Parret ønskede ikke en klassisk trappe, men drømte om en ståltrappe, der kunne tilføje noget særligt til indretningen.
Efter lang tids søgen faldt valget på en enkel, sort ståltrappe skruet ind i væggen med bolte for et let, svævende udtryk. Da trappen blev monteret, syntes parret dog, at stilen var for hård til rummet, og de fik derfor en snedker til at belægge den med trætrin for at få et mere roligt og varmt udtryk.
– Vi har forsøgt at finde den rette balance mellem det herskabelige og det industrielle. Fx elsker vi sildebensparket, men det ville hive huset i den forkerte retning, og derfor gik vi med nogle mere rå planker. Jeg synes, vi er landet et sted, hvor der er harmoni mellem nyt og gammelt. Vigtigst af alt, så har vi fået et hus, der emmer af god stemning og familiehygge, siger Anne Sofie.