Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fra gammel musiker-villa til funktionelt familiehjem. Se før og efter billederne her

Parret har i forbindelse med renoveringen deltaget i programmet Mesterlige ombygninger på TV2.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Arkitekten David Zahle tegnede også en terrasse til huset, hvor tanken blev at bruge havens fald til at skabe en organisk terrasse i flere niveauer. Trapperne deler sig på flere måder, og der er lavet naturlige afslutninger med plantekasser i stedet for rækværk. Morten har selv stået for at lave hele terrassen.

Fra flygelkoncerter til familiehygge

Drømmen var først at bygge et hus op fra grunden, men da parret så den gamle musiker-villa fra 1951, satte især det store koncertrum tanker og idéer i gang.

Se den vellykkede ombygning, hvor et samarbejde mellem to arkitekter har skabt et harmonisk og funktionelt hjem med masser af varme og hygge for familien på fire.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Huset ses her, som det så ud før renoveringen. I dag står huset med en flot facade. De sortsprossede vinduespartier giver et moderne og industrielt look til huset fra 1951 og står som en flot kontrast til den hvidpudsede facade.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Anne Sofie, en af husets fire beboere, i køkken-alrummet, der er blevet husets hjerte og her, familien for det meste opholder sig.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - I stuen er der valgt en stor flyder i mørkegrøn velour fra Ilva. Væggene er malet i en lys beige nuance fra Jotun (Sand 1140), der skaber en hyggelig stemning i stuen. Pendlen og gulvtæppet er fra Jotex, og sofabordet er fra Bolia.

Kærlighed ved første blik

Med intentionen om at bygge et hjem fra grunden gik parret Anne Sofie og Morten på jagt efter byggegrunde i Nordsjælland.

Ingen steder gav de potentielle grunde dog mulighed for at bygge et hus i den størrelse, som parret ønskede, og de måtte derfor kigge efter andre løsninger.

– Vi ledte i næsten to år efter en byggegrund, men vi kunne bare ikke finde det rigtige. Pludselig stødte vi så på et hus, der lignede en gammel skole eller rettere sagt en lille fabrik. Da vi kom ind og så det store rum med 3,5 meter til loftet, vidste vi, at vi endelig havde fundet stedet, fortæller Anne Sofie.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - I et hjørne af køkken-alrummet står en loungestol og en reol, begge fra Bolia, for at skabe et hyggeligt hjørne i det ellers store rum.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Pejsen er placeret for enden af køkken-alrummet, og der er hermed udsyn til ilden fra både køkken, stue og entré. Parret valgte en naturgaspejs, så der nemt kan tændes og slukkes for ilden efter behov.

En klassisk stil med et tvist

Huset havde tilhørt en ungarsk violinist og dirigent, der fik huset bygget til at kunne spille musik og holde flygelkoncerter i det store rum.

Anne Sofie og Morten ønskede at bevare husets form, men ville gerne skabe mere åbenhed. Stilen skulle være tro mod det enkle 50'er-design, men med et industrielt præg. Hertil lod parret sig inspirere af FDB’s gamle trikotagefabrik på Islands Brygge med sortsprossede vinduer.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Som kogeplade valgte parret en induktionsplade fra Bora med indbygget emhætte. Og som en flot detalje er drejeknapperne sat på fronten af egetræselementerne.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - De to ovne er fra Gaggenau, og ved siden af er der indbygget køl og frys.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Flere køkkenfirmaer tegnede forslag til det store rum, og valget faldt på Designovation Studio, da parret var vilde med idéen om at indrette hele den bagerste væg med egetræ. Det varme egetræ skaber hygge og atmosfære til det store rum, og med en bordplade i stål får køkkenet det industrielle præg, som parret godt kan lide.

Mesterlige ombygninger på TV2

Husets ydre fik også et løft med skifertag og hvidpudset facade.

Parret havde brug for hjælp til ombygningen, så de hyrede arkitekt Morten Kegel fra entreprenørfirmaet Kegel & Sciera. Desuden blev parret udvalgt som deltagere i programmet Mesterlige ombygninger på TV 2, hvor arkitekt David Zahle hjælper folk med uoverskuelige byggeprojekter.

David hjalp med en række praktiske og æstetiske løsninger som at inddrage den gamle garage til et walk-in-closet.

Der blev skabt en ny, åben entré ved at rykke trappen og erne noget af etagedækket på første sal, og David fik også overbevist parret om at rykke køkkenet ind i det store “koncertrum”. Her valgte parret et snedkerkøkken i egetræ for at give varme.

– Vi er især glade for det store, hyggelige køkken-alrum og den åbne entré, hvor man kan kigge op til de gamle bjælker i loftet. Der er bedre sammenhæng i huset nu samt et fantastisk lysindfald, fortæller Anne Sofie, som selv har revet etagedækket ned sammen med Morten, venner og familie.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Til gulvet valgte parret en herregårdsplanke i egetræ med knaster og årer for at undgå et gulv, der blev for fint i udtrykket. Spisebordet består af en bejdset bordplade tilsat ben fra Hay, og stolene er fra &Tradition. De smukke pendler i stof er fra Made By Hand, og den rosa sofa er fra Bolia.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Datteren Saga ønskede sig et lyserødt værelse, og der måtte derfor en fin rosa vægfarve til. Farven er den samme som i forældreafdelingen.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Det var et stort ønske at have et sted med så mange skabe, at der ikke blev pladsmangel. For at skabe et stort walk-in-closet blev den tidligere garage inddraget til et ekstra rum. Her er der malet med samme rosa farve som i soveværelset for at skabe sammenhæng, og på væggen hænger et stort spejl i smedejern, speciallavet fra C J Glas.

En hård og spændende proces

– Det var en hård proces. Man finder kræfter, man ikke anede, man havde. Men det var også sjovt og en måde at lære huset at kende, siger Anne Sofie.

Jagten efter den rigtige trappe var også lidt af en proces, for det tog lang tid at finde den, de havde i tankerne. Parret ønskede ikke en klassisk trappe, men drømte om en ståltrappe, der kunne tilføje noget særligt til indretningen.

Efter lang tids søgen faldt valget på en enkel, sort ståltrappe skruet ind i væggen med bolte for et let, svævende udtryk. Da trappen blev monteret, syntes parret dog, at stilen var for hård til rummet, og de fik derfor en snedker til at belægge den med trætrin for at få et mere roligt og varmt udtryk.

– Vi har forsøgt at finde den rette balance mellem det herskabelige og det industrielle. Fx elsker vi sildebensparket, men det ville hive huset i den forkerte retning, og derfor gik vi med nogle mere rå planker. Jeg synes, vi er landet et sted, hvor der er harmoni mellem nyt og gammelt. Vigtigst af alt, så har vi fået et hus, der emmer af god stemning og familiehygge, siger Anne Sofie.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - På badeværelset fik parret Designovation Studio, der også stod for køkkenet, til at lave modulerne. Der er valgt sort armatur fra Bruma, som parret syntes passede godt til rummet.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Endevæggen i soveværelset er malet i en støvet gammelrosa farve fra Jotun (Warm Blush 2856), og som en flot og e ektiv detalje er farven trukket et stykke ud i loftet samt på de to tilstødende vægge. Det giver en hyggelig og huleagtig e ekt. Væglampen er fra Ellos, og billedet fra Monika Petersen.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Der hersker en lækker hotelfølelse på det elegante badeværelse, der er holdt i rene linjer og lyse, cremede farver. De store sten fra Flise Bent er valgt i en varm lysegrå farve (Kone Silver), og som en flot detalje er de ført et stykke op på væggen. Det sorte armatur fra Bruma er bygget ind i en halvvæg, der samtidig har funktion som en smal hylde langs det voluminøse badekar.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Før bestod indgangspartiet af en lille, kringlet gang, hvor der dårligt var plads til at hænge sin jakke, samt af en tung trappe i et aflukket rum. Så for at give en wow-e ekt til huset var et af de helt store ønsker ved ombygningen at få en stor, lys og rummelig hall. Løsningen blev at erne en gang og et værelse på første sal og flytte trappen. Valget faldt på en ståltrappe fastsat med bolte i væggen for at få et let og svævende udtryk.

© Foto: P. Wessel, Styling: Mette Kirstine Brinch - Lounge området på terrassen står på et nedsænket plateau, som skaber en flot e ekt og forener terrasse og have på en mere naturlig måde. Havemøblerne er fra Bloomingville.

Relaterede Artikler