Et 3-etagers glashus

Her er en lejlighed ud over det sædvanlige! I den moderne glasbygning i København, tegnet af Holscher Arkitekter, bor Anders Stensbøl med kæreste og hund på tre af etagerne.

Syv etager på syv meters bredde
© Pernille Kaalund

Mellem historiske bygninger i det indre København ligger en syv etagers bebyggelse på syv meters bredde. Holscher Arkitekter har tegnet det moderne hus, der giver et markant udtryk blandt de ældre bebyggelser. Ud over glas er facaden bygget op af tombak, som er en kobberlegering, der patinerer gennem årene og som vil stå som et modstykke til de nærliggende irrede kobbertage.

I de tre nederste etager af huset bor Anders Stensbøl, aktiechef i en pensionskasse, sammen med sin kæreste og deres bulldog, Hugo. Her har han med sikker hånd skabt en bolig i sin helt egen stil. Det moderne hus kræver en stram indretning, som Anders Stensbøl har givet det.

Der er blevet ændret på konstruktionerne og rummenes særpræg. De 120 m2 er fordelt på tre etager. På øverste etage, hvor det minimalistiske køkken ligger, er der vinduer fra gulv til loft, ligesom et glasparti ses i selve gulvet langs vinduerne med kig ned til de øvrige etager. Alle lejlighedens tre etager har fået erstattet trægulvene med en belægning af epoxy, så både gulve og trapper mellem etagerne har fået en sart betonagtig flade i en hvid nuance. Undtagelsen er dog gulvet i badeværelset på nederste etage, hvor der er valgt et mørkt og gråt Stucco Italiano-gulv.

Fra soveværelset på mellemste etage fører en trappe direkte ned til badeværelset i stuen. Fra indgangspartiet går du ind i en lille stue med højt til loftet, og også her er der vinduer fra gulv til loft. Herfra kan man, når vejret tillader det, gå ud i en lille charmerende gårdhave.

Med sin sikre stil og sit overblik har Anders Stensbøl understreget det særlige ved husets arkitektur, som var det, han faldt for og kunne se mulighederne i. Selv betegner han boligen som den bedste og skønneste bolig, han nogensinde har boet i. Og han ved, hvad han taler om, for han har inden for kort tid boet i en lejlighed på Østerbro, i en anden tag-etages lejlighed få skridt fra Nørreport Station med udsigt til Københavns tårne og derefter i en etplansvilla nord for København. Men for ham var det transparente glashus i tre etager "kærlighed ved første blik".

BILLEDE Glashuset differentierer
 sig fra nabohusene i den gamle smalle københavnergade.

Forstørret Newton-foto
© Pernille Kaalund

Fra bogen ”Helmut Newton” er der forstørret et at de smukke Newton-fotos, som er tapetseret direkte på væggen. Anders står på glasset i gulvet med kig til de to underste etager.

Industrielt look i køkkenet
© Pernille Kaalund

Køkkenets arbejdsplads i stål, Bulthaup-benchen, hvor der både er kogeplade, vask og arbejdsplads i samme sektion. Fra CasaShop, ligesom opbevaringsskabene i træ på bagvæggen.

Vivienne Westwood design
© Pernille Kaalund

Under spisearrangementet ligger et tæppe, designet af Vivienne Westwood, The Rug Company.com. Stolene og bordet er fra Interstudio.

"Walk-in" køkkenskab
© Pernille Kaalund

Skabene fra Bulthaup, CasaShop, kan indeholde en masse service inkl. glas, der kan placeres i metaldelen, som kan svinges ud. Søjlen mellem skabene er dekoreret af Cathrine Asbeck/Stucco Atelier. Dog er et felt en tavle, der kan ændres, så dagens menu kan tilføjes.

Subway Station i stuen
© Pernille Kaalund

Inspireret af tegninger af ”Keith Haring Art” i NY Subway er der malet på en hel væg i samme stil som i stuen, der ligger i nederste plan med udgangen til gårdhaven. Væggen er malet af Stucco Atelier.

Ejeren overgav sig og Anders fik sit skilt
© Pernille Kaalund

Resturant du lac- bogstavskiltet forelskede Anders sig i, imens
 det stadig hang i Restaurant Falernum på Værnedamsvej i København. Til sidst måtte den venlige ejer give op, efter utallige opfordringer om at sælge skiltet til Anders, så nu pryder det hele den lange væg i lejlighedens store rum.

Luftigt, hvidt og elegant
© Pernille Kaalund

Luftigt og elegant smelter glasafskærmningerne og de hvide epoxygulve sammen. Den nederste stue kan derfor også ses oppe fra køkkenplanet.

Budweiser og skulpturel lampe
© Pernille Kaalund

Lædersofaen og stolene er fra NORR11. Den fantastiske skulpturelle lampe i loftet er designet af franske Serge Mouille og fås hos CasaShop. Budweiserbilledet er af den franske kunstner Phillippe Huart.

Bar i soveværelset
© Pernille Kaalund

Det er ikke alle soveværelser, der har en flot bar som møbel. Det fandt Anders i USA, og det er fra Buster+Punch. Soveværelset er i lejlighedens underetage.

Evigt grønne planter
© Pernille Kaalund

Den grønne væg i gårdhaven giver
 et dekorativt udekig, fordi den grønne væg ikke kan visne. De evigt grønne planter er fundet hos Vistagreen. Og det overdækkede udemøbel er fra Gandia Blasco.

Lidt ekstra luksus til soveværelset
© Pernille Kaalund

Over sengen er monteret en holder med et TV, der skal drejes rundt, så bagsiden, når det er slået ind, ligner et billede, der hænger på væggen (billedet er eget valg). TV-holderen er fra Hidden Vision.

Fantastiske effekter på badeværelset
© Pernille Kaalund

Badeværelsesgulvet og en del af væggene er blevet behandlet med en dyb grå farve i materialet Stucco Italiano, lavet af Stucco Atelier/ Cathrine Asbech, ligesom gulvene andre steder i lejligheden. Billedet på væggen har fået guldramme om, og effekten af det spejler sig i det store spejl over vasken, hvilket er en ekstra fantastisk effekt.

Dødningehoveder på væggen
© Pernille Kaalund

For at give soveværelset en anderledes stemning er endevæggen ved sengen tapetseret med dødningehoved-tapet fra Beware the Moon. Her er tapetet i bronzefarver. Samme tapet er også brugt på bagsiden af TV-holderen, så det falder ind i væggen, når fjernsynet ikke er i brug.