Da de totalrenoverede hjemmet var de på forkant med flere af 2021s helt store trends
Boligen er skabt som kontrast til familiens tidligere moderne og nybyggede hus.
Af
Den røde tråd i indretningen er overraskelser i hvert rum. Sammen med et helt usædvanligt køkken har familien også taget nogle utraditionelle farvevalg, som denne kombination på fliser og trappe i den rummelige hall. Fliserne er fra File Under Pop i farven Blue Smoke, og trappen er malet i farven Black Orchid. Den store, naturlige træstub i hjørnet er fra familiens sommerhus og bruges til skiftende udstillinger.
Foranderlighed som ledetråd
I denne gennemrenoverede bolig i Risskov, er der lagt vægt på at skabe nye oplevelser for hvert rum, man bevæger sig igennem.
I sin helhed fremstår hjemmet som en fantasifuld verden fuld af farver, kvalitet og glæden ved godt design.
Bliv klogere på de brugte trends nederst i artiklen.

Det store køkken har loft til kip med ovenlys og et nærmest origamilignende mønster med fritlagte bjælker. Som kontrast til det varme træ er gulvet lagt af rå, kølige grå lavasten fra File Under Pop. Et rundt sivtæppe underbygger formen i det runde spisebord fra Eberhardt Furniture, der er omkranset af stolene In Between Chairs fra &Tradition. Langs væggen er der lavet en åben japansk-inspireret hylde med al familiens keramik, hvor det meste er fra KH Würtz.

Vintagerullebordet fra The Basement i Aarhus får en moderne kontrast af Knud Oddes litografier. Overgangen mellem det blå flisegulv, der i blankhed ligner et hav, og Dinesen-gulvet af træ har en særlig selvfølgelighed på grund af det naturinspirerede element.
Genkendelige og rolige materialer
I Risskov uden for Aarhus ligger en gennemrenoveret bolig fra 1917 på 196 m2 med navnet Villa Holmen.
Her bor socialrådgiver Trine Marie, som beskæftiger sig med traumeterapi, hendes mand, Martin, der arbejder som gymnasielærer, samt deres to døtre, Alberte og Mathilde.
Boligen er skabt som kontrast til deres tidligere moderne og nybyggede hus, hvor linjen var klar og enkel i både planløsning og indretning. Fx var der brugt samme materialer og farver på alle badeværelser, hvilket gav både genkendelighed og ro.

For enden af køkkenet er der direkte udgang til haven. Ovenlyset får sammen med det store vinduesfag rummet til at virke, som om det er badet i lys i løbet af dagen, og som om et tæppe af stjerner drysser ned over huset på klare aftener. Den enkle indretning og de væghængte hylder skaber ro og en rumlig fornemmelse, som underbygges af de rene farver fra træ og sten.

Der er lavet en lang indbygget bænk i køkkenet ved det store vindue. Bænken er beklædt med egetræ, og nedenunder er der lavet dekorative trælameller. Indbyggede møbler er ikke bare en smart måde at udnytte pladsen på, men det giver også en ekstra visuel dimension til køkkenet. Hynden er i tekstil af Raf Simons for Kvadrat, og væglampen er designet af Arne Jacobsen.

Hans J. Wegners flaglinestol pynter med sit karakteristiske design overalt. Men den kræver sin plads, som der er masser af her. Over den hænger et værk af Michael Kvium, og ved siden af står ekstraplader til spisebordet, som her får status af at være en skulptur. Gardinerne er fra Vang Stensgaard lavet på mål.
Ny oplevelse rum for rum
Med Villa Holmen ville familien skabe et helt andet udtryk, hvor grundfornemmelsen skulle være en ny oplevelse, for hver gang man trådte ind i et rum.
Så her er foranderlighed den røde tråd.
Det indebar, at huset blev gennemrenoveret, og derfor er stort set alt ændret bortset fra den velfungerende planløsning.
For parret har den holdning, at de løsninger, som findes i et gammelt hus, er der af en årsag, og at man skal se på dem i stedet for bare at lave om.

Sløjfesamlinger i træ har været en form for sikring af, at træet ikke revner yderligere under tørring. Samlingerne har fået et comeback, da de skaber referencer til gammelt håndværk og forståelsen af træ og af, hvordan det bevæger sig. Familiens feinschmeckeri fortsætter i alle skufferne, der er fingertappede og lavet i massivt egetræ. Stentøjet med grå glasur er fra KH Würtz.

To sorte skabe gemmer på hårde hvidevarer og står som to mørke søjler, der på diskret vis markerer indgangen til stuen. For at skabe lidt dynamik til de stramme linjer i køkkenet har Trine Marie valgt et forhæng, der falder blødt foran hylderne i hjørnet.
Verden fuld af farver og kvalitet
– Der var engang en arkitekt, der har tænkt sig godt om, og det er egentlig de færreste planløsninger, der ikke kan implementeres til nutiden ved blot at fjerne en enkelt væg eller bytte om på to rum, siger Trine Marie, som alligevel har taget højde for indretningstendenser ved at bytte den gamle spisestue ud med et køkken-alrum.
– Til daglig lever jeg i en verden fyldt med alvorlige emner og problematikker, der skal løses, så når jeg har fri, har jeg fundet ud af, at jeg har brug for en verden fuld af farver, kvalitet og glæden ved design og kunst, fortæller Trine Marie.

Den store nedfældende messingvask, der i farve og glød glider godt sammen med træet, er fra Garde Hvalsøe, men med et blandingsbatteri fra Quooker.

Det åbne egetræskøkken er lavet af Garde Hvalsøe i tæt samarbejde med familien, så alle behov og ønsker kunne imødekommes. En flot visuel effekt er lamellerne, der både er gentaget i vinduesbænken og i den indbyggede emhætte. Den lange pendel over køkkenbordet er fra Anour, og de tre små vinduer over køkkenbordet er sat i under ombygningen, så væggens flade blev brudt af lys udefra.

Den store indbyggede reol, som familien har fået lavet af en lokal tømrer, giver næsten stuen karakter af et bibliotek. Hans J. Wegners Flaglinestol pryder rummet sammen med et sidebord i bejdset eg fra Malte Gormsen. Lampen i loftet er fra Astep, og det grafiske berbertæppe er fra Kirsten Fribert.

I stuen er væggene malet med farven Touch Of Green fra File Under Pop. Poetsofaen i lammepels er designet af Finn Juhl, og sofabordet er af Poul Kjærholm, der begge tæller blandt de tunge danske møbelklassikere. Tremmesofaen er fra Space Copenhagen, og værket på væggen er af Kasper Eistrup.
Respekt for individuelle behov
Hjemmet er indrettet ud fra fælles ønsker, men også med stor respekt for individuelle behov.
Martin går meget op i at lave mad og i, at køkkenet skal være lækkert og velfungerende, og derfor har familien satset stort på et specialdesignet alrum med særlige lodrette træribber og en imponerende lofts- konstruktion.
Ellers har Trine Marie haft frie hænder, selvom der var skeptiske miner i forhold til kombinationen af farverne på gulvfliserne i hallen og trappens farver.

Mørke toner og ro karakteriserer soveværelset med de midnatsblå vægge i farven Tangled Up. Reolen på væggen er malet i samme farve, hvilket får den til at forsvinde i rummet. På den måde kommer tingene på hylderne i fokus. Sengetæp- pet i lyst hør er fra Hay, og Cobra-lamperne på væggen fra Gubi er designet af Greta Grossman.
Kvalitet fylder i hjemmet
– Jeg har virkelig haft brug for at prøve nogle ting af, og det har vist sig, at det fungerede, præcis som jeg ønskede, og hvem kan modstå Blue Smoke og Black Orchid? spørger Trine Marie, som har sparret om farverne med Josephine Akvama Hoffmeyer fra File Under Pop.
Generelt er det kvalitet, der fylder her i boligen, som man kan se på Dinesen-gulvene i HeartOak og på køkkenet, som er lavet i tæt samarbejde med Christian Anthony fra firmaet Garde Hvalsøe.
Således glædes Trine Marie hver dag over deres hjems skønhed og dets mange overraskelser.

En midnatsblå bruseniche med hvide fuger giver et smukt grafisk udseende. Alle blandingsbatterierne fra Vola er valgt i messing, som giver et eksklusivt udtryk sammen med de blanke fliser.

De bløde former på badekarret og det væghængte toilet spiller sammen med de mange linjer, som de hvide, smalle fuger skaber i rummet. Spejlet er fra Gubi, og lamperne er købt gennem Nadia Olive Schnack. Den prikkede kimono er fra Vietnam og taget med hjem fra en rejse.