Sådan kan du bruge trælameller i indretningen

Bring liv, varme og kontraster ind i hjemmet med smukke trælameller, som kan bruges på alt fra vægge og lofter til borde og sengegavle.

Om trenden

Instagram har i den grad afsløret danskernes kærlighed til lameller. Det sociale medie bugner med inspiration til, hvordan du kan bruge lameller på loft og vægge samt skabe unikke DIY-projekter eller elegant afskærmning af lameller.

Vi tager dig med hele vejen rundt om trenden og inspirerer dig til, hvordan du kan indrette med de populære lameller.

Lamelloftet har mange fordele

Udover at bringe varme og elegance ind i indretningen, så kan lameller også have en positiv effekt på akustikken i rummet.

Her har man skabt et loft af lameller, som matcher både dørene og trappetrinene og samtidig står i smuk kontrast til det rå betongulv og de sort/hvide køkkenelementer.

Det populære, runde lamelbord

To af de største trends lige nu klæder hinanden rigtig godt, nemlig det runde bord og de smukke lameller.

Mange har kastet sig ud i at skabe det smukke, runde bord med lamelfod selv, og det skulle faktisk være ret nemt. Dog har store brands såsom Vipp og TRÆFOLK også designet et lignende bord med lamelfod, hvis ikke du er til at bygge det selv.

De fine lameller på foden giver bordet kant og karakter, og gør at det stikker ud i indretningen og fungerer som blikfang, når man træder ind i rummet.

LÆS OGSÅ

Bring liv og varme ind på badeværelset med lameller

Badeværelset skal ikke snydes for lamellernes smukke effekt, og her er særligt badeværelsesmøbler med lameller populære.

Lamellerne er et anderledes og mere livligt alternativ til et hvidt og kedeligt badeværelsesmøbel, og det er en smart måde at bringe varme og glød ind på badeværelset, som ofte har tendens til at være domineret af kolde farver og materialer.

Opdel dine rum med lameller

Hvis du synes, at rummene flyder sammen derhjemme, er lameller effektive som rumdelere. Du kan selv bestemme, hvor meget luft der skal være mellem lamellerne og på den måde hvor separeret rummene skal være.

Her har man brugt lameller som en let og luftig rumdeler, men med fokus på at bibeholde flowet og sammenhængen mellem de to rum, så man stadig kan følge med i, hvad der sker i hvert enkelt rum.

Som en fin detalje fortsætter lamellerne i loftet og bidrager til en gennemgående rød tråd i indretningen.

Elegant indgangsparti med masser af lys (og afskærmning)

Vinduer er altid skønne og et must, fordi de giver lys og luft til indretningen. Men med vinduer er du også meget blottet i dit eget hjem, og netop her kan lamellerne blive din gode ven.

Hvis du vil skabe et smukt indgangsparti med masser af lys, kan du som her lave et gulv til loft vindue ved siden af hoveddøren og skærme dette med lameller, så folk udefra ikke kan kigge direkte ind.

Det er en elegant løsning, som sikrer, at din entré er lys og indbydende, samtidig med at dit privatliv bliver inden for hjemmets vægge.

Lameller i køkkenet

Ligesom det er tilfældet på badeværelset, så kan lameller også bruges til at bringe varme og liv ind i køkkenet.

Du kan holde dig til at have lameller på skufferne for at bibeholde det minimalistiske udtryk, eller du kan gå all in og lave alle køkkenelementer med lameller for at skabe et unikt og iøjnefaldende udtryk.

I begge tilfælde skaber lamellerne en smuk kontrast til bordpladen og de hvide vægge og tilfører samtidig personlighed og liv til indretningen.

DIY-projekt med lameller

Mangler du et sted, hvor du kan udstille dine yndlingsbøger eller stille en fin vase? Så kan du da bygge en piedestal, præcis som du vil have den, og pynte den med lameller som prikken over i’et.

Det er lykkedes rigtig fint her, hvor piedestalen udfylder et tomt hjørne og samtidig fungerer som blikfang, når man træder ind i rummet.

Dekorer væggen med lameller

Et alternativ til en malet eller tapetseret væg er en lamelvæg. Det skaber et ganske særligt spil på væggen, som kan være svært at opnå med maling eller tapet, og så har lamellerne en positiv effekt på akustikken i rummet.

Du kan for eksempel dekorere væggen i et hjørne med lameller for at skabe fornemmelsen af at have et rum i rummet - det skaber de perfekte rammer for et hyggeligt læsehjørne, og det kan være med til at bløde et stramt og minimalistisk udtryk op.

Pift soveværelset op med en hjemmelavet sengegavl

De populære sengegavle lavet af lameller er efterhånden at finde i mange danske hjem. Og vi er vilde med den smarte løsning, som tilmed er nem selv at lave.

En sengegavl af lameller kan pifte selv det mest kedelige soveværelse op, og hvis du selv kaster dig ud i at lave sengegavlen, kan du helt selv bestemme, hvilket udtryk du ønsker at skabe.

Sengegavlen kan “svæve” på væggen over sengen, eller den kan fortsætte helt ned til gulvet, som det er tilfældet her. Placer din sengegavl af lameller på en farvet væg for at lade træets smukke, varme farve træde endnu mere i karakter.