Himmelsk glutenfri blåbærtærte med kokossukker

De lækreste ingredienser, perfekt sammensat så alle sanser tilfredsstilles. Camilla Drost fra Blueberry Tales hylder årstiden med denne glutenfri mandeltærte med modne bær og kokossukker.

© Blueberry Tales

Tærte med himmelsk smag

Denne bærkage er en hyldest til min yndlingssæson, efteråret. Den tid på året, hvor træer og buske står i flammer og alverdens bær modnes.

Jeg serverede kagen første gang en efterårsdag på Sydfyn, hvor vi besøgte Mikkels forældre i deres sommerhus. Vi brugte hele weekenden på at gå ture i skoven, plukke bær og nyde efterårets varme farver. En eftermiddag brugte jeg vores høst til at bage denne kage; en glutenfri mandelkage toppet med masser af friskplukkede blåbær, brombær og blommer.

Kagen er i øvrigt sødet med kokossukker, som jeg er ret vild med at bruge, når jeg bager. Det giver den dejligste karamelagtige smag, og det er let at bruge, for det kan erstatte rørsukker i forholdet 1:1.

Om vinteren udskifter jeg de friske bær med de frosne af slagsen – det bliver kagen absolut ikke ringere af.

© Blueberry Tales

Opskrift

Blåbærkage

(8 personer) 140 gram mandelmel 140 gram fuldkornsrismel 250 gram kokossukker 90 gram kokosolie, stuetempereret 4 æg 1½ tsk bagepulver ½ tsk natron Revet skal fra 1 økologisk appelsin 2 håndfulde bær og frugter til topping (jeg brugte et mix af blåbær, brombær og blommer)

  1. Forvarm ovnen til 200 grader C.

  2. Smør en 20 cm springform med kokosolie.

  3. Pisk æg og kokossukker nogle minutter i en mellemstor skål. Tilsæt kokosolie og pisk indtil dejen bliver luftig.

  4. Bland mandelmel, rismel og bagepulver i en anden skål og vend det i dejen sammen med revet appelsinskal. Rør kun dejen rundt så længe, at den lige præcis når at blive homogen.

  5. Fyld dejen i den smurte springform og pynt med bær på toppen.

  6. Bag kagen i 30-35 minutter.

© Blueberry Tales

© Blueberry Tales

© Blueberry Tales

Blueberry Tales og BO BEDRE

Følg Camilla Drost på hendes blog blueberrytales.com. Eller find fremover nogle af hendes bedste og smukkeste madkreationer i en dansk udgave her på bobedre.dk på bobedre.dk/blueberrytales.

Relaterede Artikler