Giv silden lidt ekstra krydderi med en dukkahpanering. Sammen med sprød fennikel og rødløg er hver sildebid en himmerigsmundfuld.
4 personer / 12 små sildebidder
DUKKAHPANERET SILDEBIDDER
4 små sildefileter
4 spsk. dukkah (fås bl.a. fra Mill & Mortar)
20 g smør
FENNIKELSALAT
1 fennikel
1 rødløg
saft af 1⁄2 citron
lidt bredbladet persille
• Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Skær hver sild i 3 stykker, så du har 12 stykker i alt. Vend sildene i dukkah på skindsiden og fold dem sammen på midten.
• Smelt smørret på en pande, og steg sildene i ca. 3 min. på hver side, til de er gyldne.
• Skær top og bund af fennikel, og skær fennikel tyndt fx på et mandolinjern. Skær løget i tynde skiver. Kom fennikel og løg i en skål, og dryp citronsaft over, og kram det godt.
• Anret sild med fennikel og rødløg, og drys med persille.
KARTOFLER MED MAYO, VAGTELÆG OG ANSJOS
Enkle, klassiske og fuldstændig uimodståelige kartofler med hjemmerørt mayonnaise, vagtelæg og ansjoser.
4 personer / 16 stk.
MAYONNAISE
2 æggeblommer
2 tsk. grovkornet sennep
1⁄2 tsk. flagesalt
1 1⁄2 dl smagsneutral olie
saft af 1⁄2 citron
peber
8 vagtelæg
8 kogte nye kartofler 8 ansjoser
1 potte brøndkarse salt og peber
MAYONNAISE
• Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Pisk med en elpisker, og tilsæt olien gradvist. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise. Smag til med citronsaft og peber. Tag halvdelen fra til hovedretten.
• Kog æggene i ca. 4 min. Kassér kogevandet, og hæld koldt vand over æggene, inden de pilles. Skær ansjoserne igennem.
• Skær bunden af kartoflerne, så de kan stå. Top kartoflerne med lidt mayonnaise, halverede vagtelæg, ansjoser og lidt brøndkarse. Resten gemmes til hovedretten. Krydr med salt og peber.