Syltede små tomater med chili © tia borgsmidt

Syltede små tomater med chili

Lige nu, hvor tomaterne smager allermest af sol og sommer, kan du med fordel sylte nogle af dem.

Syltede små tomater med chili

1 Glas

Nyd dine hjemmesyltede tomater allerede i dag eller om et par uger, hvor de er bedst.

Det skal du bruge:

  • 1 rød chili
  • 3 dl eddike
  • 3 dl sukker
  • 3 laurbærblade
  • 500 g cherrytomater – gerne forskellige farver

Sådan gør du:

  1. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
  2. Kom eddike, sukker, chili og laurbærblade i en lille gryde og kog op.
  3. Skyl tomaterne og afdryp.
  4. Læg tomaterne i et skoldet glas og hæld lagen over.
  5. Afkøl og sæt låg på glasset.
  6. Opbevar det mørkt og køligt.

TIP:

Tomaterne smager skønt i en grøn salat med urter og feta. De kan også serveres som lækkert tilbehør til lidt ost.