Danmark møder Italien med et krydret tvist af Mellemøsten. Sæsonens sprøde sommergulerødder får selskab af cremet burrata godt krydret med et mellemøstligt drys af krydderier.
Det skal du bruge:
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Dukkah
½
tsk.
spidskommen
½
tsk.
fennikelfrø
½
tsk.
korianderfrø
½
tsk.
peberkorn
1
spsk.
mandler
1
spsk.
hasselnødder
½
tsk.
flagesalt
Nye gulerødder
½
bundt nye gulerødder, ca. 16 stk
olivenolie
1
burrataer
½
bundt purløg
flagesalg og peber
Sådan gør du:
Dukkah:
Kom spidskommen, fennikel, koriander og peberkorn på en pande, og rist, til det begynder at dufte og rive lidt i næsen.
Kom krydderierne i en morter, og stød dem.
Kom mandler og hasselnødder på panden, og rist dem, til de er gyldne.
Tag nødderne af panden, og hak dem.
Vend krydderier med nødder og flagesalt
Nye gulerødder:
Skur gulerødderne, og skær dem igennem på langs, hvis de er tykke.
Pensl gulerødderne med olivenolie, og grill dem 2 min. på hver side, til de er møre, men stadig har bid.
Afdryp buratta og fjern den yderste hinde
Servering:
Anret gulerødder med cremet burrata, og drys dukkah over.
Drys med klippet purløg, og krydr med flagesalt og peber