Grillede gulerødder © Tia Borgsmidt

Sprøde sommergulerødder med cremet burrata

Danmark møder Italien med et krydret tvist af Mellemøsten.

Sprøde sommergulerødder med cremet burrata

Danmark møder Italien med et krydret tvist af Mellemøsten. Sæsonens sprøde sommergulerødder får selskab af cremet burrata godt krydret med et mellemøstligt drys af krydderier.

Det skal du bruge:

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Dukkah

  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. korianderfrø
  • ½ tsk. peberkorn
  • 1 spsk. mandler
  • 1 spsk. hasselnødder
  • ½ tsk. flagesalt

Nye gulerødder

  • ½ bundt nye gulerødder, ca. 16 stk
  • olivenolie
  • 1 burrataer
  • ½ bundt purløg
  • flagesalg og peber

Sådan gør du:

Dukkah:

  1. Kom spidskommen, fennikel, koriander og peberkorn på en pande, og rist, til det begynder at dufte og rive lidt i næsen.
  1. Kom krydderierne i en morter, og stød dem.
  1. Kom mandler og hasselnødder på panden, og rist dem, til de er gyldne.
  1. Tag nødderne af panden, og hak dem.
  1. Vend krydderier med nødder og flagesalt

Nye gulerødder:

  1. Skur gulerødderne, og skær dem igennem på langs, hvis de er tykke.
  1. Pensl gulerødderne med olivenolie, og grill dem 2 min. på hver side, til de er møre, men stadig har bid.
  1. Afdryp buratta og fjern den yderste hinde

Servering:

  1. Anret gulerødder med cremet burrata, og drys dukkah over.
  1. Drys med klippet purløg, og krydr med flagesalt og peber

LÆS OGSÅ