Dampet broccolini med citronsmør og crunch

Prøv denne smukke og indbydende grøntsagshaps. Server den som tilbehør til aftensmaden.

De dekorative broccolinier er blevet dampet og akkompagneres af citronsmør og sprødt surdejsbrød. En nem og hurtig haps eller forret.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Dampet broccolini med citronsmør og crunch

8 hapser

En smuk og indbydende lille grøntsagshaps. Brug daggammelt brød til crunch, og servér som knasende sprødt drys på dampet broccolini med smørsauce smagt til med citron.

Det skal du bruge:

Crunch

  • 200 g surdejsbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt

Citronsmør

  • 100 g smør
  • Revet skal og saft af 1 citron
  • 400 g broccolini/aspargesbroccoli
  • Saft af 1⁄2 citron

Sådan gør du:

Crunch

  1. Skær brødet i små tern, og vend med olivenolie.
  2. Fordel brødet på en bageplade, og drys med flagesalt.
  3. Bag brødet sprødt og gyldent i ovnen ved 220° varmluft i ca. 8 min.
  4. Lad brødet afkøle, før du knuser det i mindre stykker.

Citronsmør

  1. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
  2. Tilsæt revet citronskal, og smag til med citronsaft.
  3. Skær den nederste ende af broccolinierne, og damp dem i vand tilsat citronsaft i ca. 4 min., hvorefter de afdryppes.
  4. Anret dampet broccolini på små tallerkener, og hæld smørret over.
  5. Drys med crunch.