En smuk og indbydende lille grøntsagshaps. Brug daggammelt brød til crunch, og servér som knasende sprødt drys på dampet broccolini med smørsauce smagt til med citron.
Det skal du bruge:
Crunch
200 g surdejsbrød
2 spsk. olivenolie
Flagesalt
Citronsmør
100 g smør
Revet skal og saft af 1 citron
400 g broccolini/aspargesbroccoli
Saft af 1⁄2 citron
Sådan gør du:
Crunch
Skær brødet i små tern, og vend med olivenolie.
Fordel brødet på en bageplade, og drys med flagesalt.
Bag brødet sprødt og gyldent i ovnen ved 220° varmluft i ca. 8 min.
Lad brødet afkøle, før du knuser det i mindre stykker.
Citronsmør
Kom smørret i en gryde, og smelt det.
Tilsæt revet citronskal, og smag til med citronsaft.
Skær den nederste ende af broccolinierne, og damp dem i vand tilsat citronsaft i ca. 4 min., hvorefter de afdryppes.
Anret dampet broccolini på små tallerkener, og hæld smørret over.