Speltsalat med spidskål, ærter og boghvede

Denne salat smager af dansk sommer, og så er den både sprød, sund og mættende.

Speltsalat med kål

// Salatfad fra House Doctor, salatbestik fra Artilleriet.

© Tia Borgsmidt

Speltsalat med spidskål, ærter og boghvedegremolata

Denne grønne salat smager af dansk sommer. Den er sprød og fyldt med aromatiske speltkerner. Den knasende gremolata klæder alt det grønne.

4 personer

Det skal du bruge:

Speltsalat

  • 100 g speltkerner
  • 1 spidskål
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 200 g ærter i bælg
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt persille

Vinaigrette

  • 2 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. flydende honning

Boghvede-hasselnødde-gremolata

  • 2 spsk. boghvedekerner
  • 2 spsk. hasselnødder
  • Revet skal af 1 citron
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

  1. Skyl speltkernerne, og kog efter pakkens anvisning. Afdryp speltkernerne.
  2. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt.
  3. Bælg ærterne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i 1 min. Afdryp aspargesene, og skær dem i snitter.
  4. Vend kogte speltkerner med kål, ærter, asparges og hakket persille.
  5. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp den over salaten.
  6. Rist boghvedekerner gyldne på en tør pande. Tag kernerne af panden.
  7. Hak nødderne, og rist dem et øjeblik på en tør pande, til de dufter. Vend nødder med boghvede, revet citronskal og presset hvidløg.
  8. Anret salaten på et fad, og drys boghvede-hasselnødde-gremolata over.