Tilbehør —
Speltsalat med spidskål, ærter og boghvede
Denne salat smager af dansk sommer, og så er den både sprød, sund og mættende.
Tekst — Lone Kjær
Speltsalat med spidskål, ærter og boghvedegremolata
Denne grønne salat smager af dansk sommer. Den er sprød og fyldt med aromatiske speltkerner. Den knasende gremolata klæder alt det grønne.
4 personer
Det skal du bruge:
Speltsalat
- 100 g speltkerner
- 1 spidskål
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 200 g ærter i bælg
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt persille
Vinaigrette
- 2 spsk. æbleeddike
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. flydende honning
Boghvede-hasselnødde-gremolata
- 2 spsk. boghvedekerner
- 2 spsk. hasselnødder
- Revet skal af 1 citron
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
- Skyl speltkernerne, og kog efter pakkens anvisning. Afdryp speltkernerne.
- Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt.
- Bælg ærterne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i 1 min. Afdryp aspargesene, og skær dem i snitter.
- Vend kogte speltkerner med kål, ærter, asparges og hakket persille.
- Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp den over salaten.
- Rist boghvedekerner gyldne på en tør pande. Tag kernerne af panden.
- Hak nødderne, og rist dem et øjeblik på en tør pande, til de dufter. Vend nødder med boghvede, revet citronskal og presset hvidløg.
- Anret salaten på et fad, og drys boghvede-hasselnødde-gremolata over.