Tilbehør Speltsalat med spidskål, ærter og boghvede Denne salat smager af dansk sommer, og så er den både sprød, sund og mættende. Af Lone Kjær — 26. juni 2020 // Salatfad fra House Doctor, salatbestik fra Artilleriet. © Tia Borgsmidt Speltsalat med spidskål, ærter og boghvedegremolata Denne grønne salat smager af dansk sommer. Den er sprød og fyldt med aromatiske speltkerner. Den knasende gremolata klæder alt det grønne.4 personer Det skal du bruge: Speltsalat 100 g speltkerner 1 spidskål ½ tsk. salt ½ tsk. sukker 200 g ærter i bælg 1 bundt grønne asparges 1 bundt persille Vinaigrette 2 spsk. æbleeddike 4 spsk. olivenolie 1 tsk. dijonsennep 1 tsk. flydende honning Boghvede-hasselnødde-gremolata 2 spsk. boghvedekerner 2 spsk. hasselnødder Revet skal af 1 citron 1 fed hvidløg Sådan gør du: Skyl speltkernerne, og kog efter pakkens anvisning. Afdryp speltkernerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Bælg ærterne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i 1 min. Afdryp aspargesene, og skær dem i snitter. Vend kogte speltkerner med kål, ærter, asparges og hakket persille. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp den over salaten. Rist boghvedekerner gyldne på en tør pande. Tag kernerne af panden. Hak nødderne, og rist dem et øjeblik på en tør pande, til de dufter. Vend nødder med boghvede, revet citronskal og presset hvidløg. Anret salaten på et fad, og drys boghvede-hasselnødde-gremolata over. Relateret Tilbehør Nye danske kartofler i en lækker fyldig salat med spidskål og friskbælgede ærter Tilbehør Opskrift på sojaristede mandler og hasselnødder Tilbehør Dette nemme bordtrick vil løfte både morgenmad og middag til noget helt særligt Hovedret Opskrift på sprængt mørbrad med nye spidskål og kartofler i løvstikkesmør Tilbehør Syren-sukker: Her er opskriften på sukker med et twist Tilbehør Urtesalat med quinoa, radiser og feta