Citroner, groft havsalt og sylteglas
Det tager kun få minutter at forberede de saltede citroner, og det eneste du behøver for at gå i gang er citroner, groft havsalt og et sylteglas.
Hvis du har lyst, kan du tilsætte lidt krydderier for ekstra smag. Den klassiske kombination af laurbærblade, nelliker og kanel er en sikker vinder, men du kan også sagtens bruge andre smagskombinationer. Personligt er jeg vild med et miks af rosenpeber, fennikelfrø og laurbærblade.
Når du salter citroner, er det vigtigt, at citronerne er fuldstændig dækket af saltet citronsaft. Jeg lader mine stå og modne på køkkenbordet, mens jeg et par gange i løbet af ’modningstiden’ ryster dem med bunden i vejret for at fordele saltet ligeligt. Bortset fra dét, passer de sig selv, og efter en måned er de klar til brug.
Da lagen er meget syrlig, bruger jeg altid en træske til at fjerne citronerne fra glasset, når jeg skal bruge dem.