Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan laver du en idiotsikret, nem bearnaise sauce på 10 min

Den lækreste sauce til kød og fisk - sådan laver du en nem bearnaise.

Bearnaise nem

© iStockphoto

Angsten for Bearnaisen

Gordon Ramsay og Bo Bech bør nok kigge væk et øjeblik, for dette er ikke for sarte kokkesjæle...

Bearnaise sovs fremkalder angstens sved hos mange hjemmekokke: Den må ikke skille, den må ikke skille....!!!! Det gør den heller ikke for Gordon og Bo, når de reducerer hvidvinen og eddiken, håndrører sovsen over et varmt vandbad under stadig omrøring, tilsætter den friskhakkede estragon og kørvel etc. etc.

Men almindelige mennesker behøver måske ikke det store skoleridt. De vil bare nemt og hurtigt lave en bearnaise sovs UDEN at bruge købepulver.

Sådan laver du nem bearnaise

Hvis du kan holde på en hemmelighed, så er kernen i denne genvej til bearnaise sauce: en blender. Men sig det ikke til Bo og Gordon, for så vil vi blive nødt til at dræbe dig.

Ingredienserne er de klassiske skåret ind til benet: æggeblommer, vand, estragoneddike, peberkorn, smør og frisk estragon.

Sådan gør du

  • Start med at putte tre æggeblommer ned i blenderen.
  • Hæld en sjat vand i blenderen og blend de to ting sammen.
  • Smelt 250 gram smør ved lav varme.
  • Pres en halv citron (en skefuld) ned i en anden lille sovsegryde.
  • Tilsæt 2 skefulde estragoneddike eller hvidvinseddike samt nogle peberkorn.
  • Bring det hele i kog.
  • Hæld eddikeblandingen ned i blenderen, mens den pulserer eller snurrer på moderat hastighed.
  • Tilsæt den smeltede smør ganske langsomt.
  • Hav nogle isterninger ved hånden. Tilsæt en af gangen, hvis det bliver for hedt nede i blenderen, og sovsen begynder at skille.
  • Blend bearnaise saucen færdig, indtil saucen er blevet tilpas tyk.
  • Hæld saucen ned i en sovsekande eller en anden serveringsskål.
  • Hak frisk estragon.
  • Vend den hakkede estragon i bearnaise saucen.

Så er saucen færdig til at servere. Men sørg endelig for at gøre det på én af de dage, hvor Ramsay og Bech ikke kommer på besøg.

Er du mere til den klassiske Bearnaise sauce, så kan du også finde den her på Bo Bedre.

Se hele processen på halvanden minut på denne video:

Relaterede Artikler