Italiensk kartoffelsalat med burrata og salsa verde

Prøv denne lækre kartoffelsalat som passer perfekt til grillede lammekoteletter eller kylling.

Kartoffelsalat © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Italiensk kartoffelsalat med burrata og salsa verde

Her finder du opskriften på en lækker italiensk kartoffelsalat som passer perfekt til grillede lammekoteletter eller kylling.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Det skal du bruge:

  • ⅓ kg små nye kartofler
  • ½ spsk. kapers
  • 25 g små grønne oliven, udstenede
  • ansjosfileter
  • ½ fed hvidløg
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ¼ dl olivenolie
  • salt og peber
  • 100 g grønne snitbønner
  • 2 forårsløg
  • ½ kugle burrata
  • kørvel eller spæd persille

Sådan gør du:

  • Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 min.
  • Hæld vandet fra, skyl kartoflerne under den kolde hane, og lad dem så køle af.
  • Miks kapers, oliven, ansjoser, hvidløg og eddike i en multihakker til en grov tapenade.
  • Rør tapenaden sammen med olivenolie, og smag til med salt og peber.
  • Halvér kartoflerne, og vend dem i salsa verde-dressingen.
  • Blanchér bønnerne 1 min., og snit dem og forårsløgene.
  • Vend grøntsagerne med kartofler og salsa verde, og anret på et fad.
  • Læg osten ovenpå, og drys med friske krydderurter.
  • Servér fx salaten til grillede lammekoteletter eller kylling.