Grillede squash på laurbærspyd med mandelcreme

Grillet squash er et nemt, sundt og sikkert valg! Her serveres de med en lækker mandelcreme.

Grillet squash
© Stine Christiansen

Grillede squash på laurbærspyd med mandelcreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 spyd

Det skal du bruge:

  • 50 g mandler
  • ½ lille fed hvidløg
  • ¼ tsk. røgsalt
  • ⅓ dl olivenolie
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • evt. lidt røgaroma
  • 1 squash
  • 3 lange stilke laurbær
  • ½ tsk. sort chilipasta
  • ½ spsk. olie
  • ½ lille fed hvidløg

Sådan gør du:

  1. Skyl og smut mandlerne. Bred dem ud på en bageplade, og rist dem let gyldne i ovnen ved 210° i 6-8 min.
  1. Afkøl, og findel mandlerne i en multihakker sammen med hvidløg, røgsalt og olivenolie.
  1. Smag til med eddike, evt. røgaroma og lidt ekstra salt.
  1. Riv squashene i lange strimler på langs, og blanchér dem et kort øjeblik i kogende vand. Skyl dem straks i koldt vand. Fjern bladene på laurbærstilkene, men lad de øverste sidde, og skær spidsen til som et spyd.
  1. Fold og fordel squashstrimlerne på laurbærspyddene.
  1. Spray med lidt olie, og grill dem ca. 1 min. på hver side.
  1. Dryp spyddene med en blanding af chilipasta, olie og knust hvidløg, og servér med mandelcreme.

LÆS OGSÅ