Skyl artiskokkerne i koldt vand, og aftør dem grundigt.
Flæk artiskokkerne på langs, enten i halve eller kvarter alt efter størrelsen.
Fjern fimrehårene i midten med en teske eller en lille urtekniv.
Kom artiskokkerne op i en skål sammen med salvie, timian, rosmarin og hvidløg, der er skåret igennem et par gange, og vend godt rundt.
Kom fintrevet citronskal, citronsaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber ud over artiskokkerne, og vend godt rundt igen.
Læg det hele op i et ildfast fad, og bag det i ovnen ved 230° under grill i ca. 8-10 min., så artiskokkerne får en flot gylden farve og bliver sprøde og møre.
Vend rundt i artiskokkerne et par gange, mens de bager.
Tag artiskokkerne ud af ovnen, og servér dem, mens de er varme, med lidt friske krydderurter på toppen.
Servér som en lille snack eller som en del af et større måltid.