Farverig salat med nektariner og rød quinoa

De sunde og farverige elementer gør salaten til menuens flotteste ret.

© Mads Mogensen

Salat med nektariner og rød quinoa

Byg din ret op som et kunstværk, som her, hvor blade og frugter blander sig i en flot farverig palet.

(4 personer)

  • 200 g rød quinoa
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille radicchiosalat
  • 1 lille frisésalat
  • 2 store håndfulde rucola
  • 1 nektarin i både
  • 250 g gedeost, skåret i skiver

Dressing:

  • 1 spsk sennep
  • ½ citron
  • salt, peber
  • 75 ml koldpresset jomfruolivenolie

Til dekoration:

  • Friske timiangrene

Sådan gør du:

  1. Kog quinoaen efter pakkens anvisninger, tilføj salt og olie. Dræn og læg den i en stor skål. Lad den køle i en time.
  2. Mens quinoaen køler, bland sennep, citron, olivenolie, salt og peber i en lille skål. Rør med et piskeris, så det bliver blandet godt.
  3. Arrangér salatbladene i en stor salatskål, og tilføj nektarinbådene og dressingen. Læg dernæst quinoa og gedeost ovenpå. Pynt med friske timiangrene.