4 personer
Mandelmel 120 g
Flormelis 270 g
Hvedemel 75 g
Kakaopulver 25 g
Bagepulver 1/2 tsk.
Smør 125 g
Æggehvider 5 stk.
Espresso 3/4 dl
Chokoademousse
Mørk chokolade med saltflager 200 g - jo bedre chokolade du vælger, des bedre bliver smagen
Flødechokolade 200 g
Piskefløde 5 dl
Saltet mascarponecreme
Mascarpone 250 g
Flormelis 1-2 spsk.
Piskefløde 1 dl
Havsalt
Fremgangsmåde
• Kom mandelmel, flormelis, hvedemel, kakao og bagepulver i en skål, og bland det sammen.
• Smelt smørret, og afkøl.
• Rør æggehvider, smør og espresso i melblandingen, indtil den har en ensartet konsistens.
• Fór en kageform på ca. 22 cm diam. med bagepapir, og bag ved 160º i 25-30 min.
• Afkøl kagen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv.
• Skær eventuelt toppen af kagen til, så den er lige.
• Hak de to slags chokolade, og kom i en skål.
• Smelt chokoladen over vandbad, og lad den afkøle noget.
• Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt den afkølede, men stadig flydende chokolade i, så det danner en lind mousse.
• Fjern bagepapiret fra kageformen, og fór den i stedet med husholdningsfilm.
• Læg kagen tilbage i formen, og top med chokolademousse.
• Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
• Rør mascarpone med flormelis og piskefløde, og smag til med havsalt.
• Ved servering skæres kagen ud i passende stykker og serveres sammen med mascarponecreme.