Tættere på tusmørket
Den perfekte 3-retters menu til de kommende kolde dage.
AfEfteråret er over os og byder på fantastiske råvarer. Det er årstiden, hvor vi dyrker det mørke, tunge og intense, og det kan smages i månedens menu, som udover tarteletter byder på dyrevildt og en let, men intens chokolademoussekage.
Forretten består af lette tarteletter med gedeost. Hovedretten består af saftigt dyrevildt, svampe og brombær. Til dessert laves en luftig chokolademoussekage.
4 personer
Mandelmel 120 g
Flormelis 270 g
Hvedemel 75 g
Kakaopulver 25 g
Bagepulver 1/2 tsk.
Smør 125 g
Æggehvider 5 stk.
Espresso 3/4 dl
Chokoademousse
Mørk chokolade med saltflager 200 g - jo bedre chokolade du vælger, des bedre bliver smagen
Flødechokolade 200 g
Piskefløde 5 dl
Saltet mascarponecreme
Mascarpone 250 g
Flormelis 1-2 spsk.
Piskefløde 1 dl
Havsalt
Fremgangsmåde
• Kom mandelmel, flormelis, hvedemel, kakao og bagepulver i en skål, og bland det sammen.
• Smelt smørret, og afkøl.
• Rør æggehvider, smør og espresso i melblandingen, indtil den har en ensartet konsistens.
• Fór en kageform på ca. 22 cm diam. med bagepapir, og bag ved 160º i 25-30 min.
• Afkøl kagen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv.
• Skær eventuelt toppen af kagen til, så den er lige.
• Hak de to slags chokolade, og kom i en skål.
• Smelt chokoladen over vandbad, og lad den afkøle noget.
• Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt den afkølede, men stadig flydende chokolade i, så det danner en lind mousse.
• Fjern bagepapiret fra kageformen, og fór den i stedet med husholdningsfilm.
• Læg kagen tilbage i formen, og top med chokolademousse.
• Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
• Rør mascarpone med flormelis og piskefløde, og smag til med havsalt.
• Ved servering skæres kagen ud i passende stykker og serveres sammen med mascarponecreme.