KARLJOHAN-MAYO
æggeblommer 2 stk.
grovkornet sennep 1 tsk.
salt 1⁄2 tsk.
olivenolie 11⁄2 dl
tørrede karljohansvampe 2 spsk.
citron 1 stk., saft heraf
peber
BELUGALINSER
belugalinser 2 dl
bouillon til kogning
hvidløg 1 fed
svampe 500 g, fx kantareller og østershatte
rødløg 1 stk.
æbler 2 stk.
olivenolie 2 spsk.
æbleeddike 1 spsk.
rørsukker 1 spsk.
brombær 100 g
ONGLET
onglet 1 stk. ca. 600 g
salt og peber
olivenolie og smør til stegning
• Pisk æggeblommer med sennep og salt. Spæd gradvist til med olivenolie, mens der piskes til en tyk mayonnaise.
• Pulverisér svampene ved at støde dem i en morter, og vend dem forsigtigt i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og peber.
• Skyl og kog linserne som angivet på emballagen i bouillon tilsat presset hvidløg. afkøl linserne.
• Børst svampene rene. Skær løget i halve skiver. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene, og skær æblerne i både.
• Varm olien på en pande, og steg løg med presset hvidløg og svampene ved god varme. Tilsæt æblerne, og steg yderligere et øjeblik.
• Hæld eddike på, og lad det fordampe. drys med sukker, og vend forsigtigt rundt. Tag retten af varmen, og vend medlinserogbrombær.
• Del kødet ned på langs ved den store sene. Skær senen af, og fjern øvrige sener og fedt.
• Krydr kødet med salt og peber, og brun det i olivenolie og smør ved god varme i ca. 1 min. på hver side.
• Sænk varmen, og steg i yderligere ca. 4 min. i alt. Vend det undervejs. kødet må endelig ikke blive for hårdt. Lad kødet hvile nogle minutter, inden det skæres i skiver.
• Kom KarlJohan-mayonnaise på bunden af tallerkenerne, og top med belugalinser, svampe og kød. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med peber.