Stegt Tempeh med Ærtepure
© Anders Schønnemann

Stegt tempeh med ærtepuré, radiser og gedeost

Tempeh kan sagtens være comfortfood – her serveres den sammen med en cremet ærtepuré, sprøde radiser og smuldret gedeost.

Stegt tempeh med ærtepuré, radiser og gedeost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • 150 g bælgede ærter (500-600 g i hel vægt, frosne ærter kan også bruges)
  • 15 g mandler
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ dl yoghurt naturel
  • 2 kviste mynte
  • havsalt og friskkværnet peber
  • ¼ usprøjtet citron
  • 2 radiser
  • 100 g tempeh
  • 12 g gedeost
  • ½ stor håndfuld ærtespirer

Sådan gør du

  1. Blanchér ærterne i kogende vand i 30 sek., og kom derefter ærterne direkte over i koldt vand, så kogningen stopper.
  1. Rist mandlerne på en tør pande, til de er svagt gyldne.
  1. Kør ærterne til en grov mos på en foodprocessor sammen med 1⁄2 dl olivenolie, ristede mandler, yoghurt og halvdelen af mynten.
  1. Smag til med salt, peber og lidt fintrevet citronskal.
  1. Tag ærtepuréen op af foodprocessoren og op i en skål eller på et fad (ærtepuré kan sagtens laves i forvejen og gemmes i køleskabet, til den skal bruges).
  1. Tag rod og top af radiserne, og snit dem helt fint på den lange led (evt. på et mandolinjern), og kom skiverne op i en skål med koldt vand, så de bliver helt sprøde og krøller lidt.
  1. Skær tempeh ud i skiver, og steg dem i resten af olivenolien, til de bliver sprøde og gyldne.
  1. Tag dem af panden, og drys med havsalt, mens de er lune.
  1. Hæld vandet fra radiserne, og lad dem dryppe grundigt af.
  1. Kom radiser og smuldret gedeost oven på ærtepuréen, og drys med mynteblade og ærtespirer på toppen.
  1. Spis med de lune, sprøde tempeh.