Små chokoladekager med julekrydderi

Glæd dine gæster med disse små, lækre chokoladekager med to slags chokolade, frisk rosmarin og krydderier.

chokoladekager jul opskrift
© Anders Schønnemann

Chokoladekager med julekrydderi og rosmarin

De små fine chokoladekager bliver bagt med to slags chokolade, frisk rosmarin og krydderier og toppes med lidt smeltet chokolade.

Opskrift:

Chokoladekager - 12 stk.

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 3 æg
  • 50 g mørk chokolade 70 %
  • 50 g blond dulcey fra Valrhona
  • 100 g hvedemel
  • 1 stor spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. nelliker
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 50 g blond dulcey fra Valrhona
  • 12 silikoneforme

Pynt

  • 100 g chokolade 70 %
  • frisk rosmarin

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og rørsukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen.
  2. Smelt de to slags chokolade over vandbad eller forsigtigt i mikroovn.
  3. Bland hvedemel med kakaopulver, bagepulver og krydderier, og sigt i dejen. Rør skiftevis med smeltet chokolade. Hak blond dulcey og rosmarin og vend i dejen.
  4. Fyld formene 2/3 op med dejen. Bag kagerne ved 200 ° i ca. 12 min. afhængig af kageformenes størrelse. Afkøl kagerne.
  5. Hak chokoladen, og smelt i en skål over vandbad. Dekorér
  6. kagerne med et tyndt lag chokolade, og pynt med frisk rosmarin.