Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Små chokoladekager med julekrydderi

Glæd dine gæster med disse små, lækre chokoladekager med to slags chokolade, frisk rosmarin og krydderier.

chokoladekager jul opskrift

© Anders Schønnemann

Chokoladekager med julekrydderi og rosmarin

De små fine chokoladekager bliver bagt med to slags chokolade, frisk rosmarin og krydderier og toppes med lidt smeltet chokolade.

Opskrift:

Chokoladekager - 12 stk.

  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 3 æg
  • 50 g mørk chokolade 70 %
  • 50 g blond dulcey fra Valrhona
  • 100 g hvedemel
  • 1 stor spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. nelliker
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 50 g blond dulcey fra Valrhona
  • 12 silikoneforme

Pynt

  • 100 g chokolade 70 %
  • frisk rosmarin

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og rørsukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen.
  2. Smelt de to slags chokolade over vandbad eller forsigtigt i mikroovn.
  3. Bland hvedemel med kakaopulver, bagepulver og krydderier, og sigt i dejen. Rør skiftevis med smeltet chokolade. Hak blond dulcey og rosmarin og vend i dejen.
  4. Fyld formene 2/3 op med dejen. Bag kagerne ved 200 ° i ca. 12 min. afhængig af kageformenes størrelse. Afkøl kagerne.
  5. Hak chokoladen, og smelt i en skål over vandbad. Dekorér
  6. kagerne med et tyndt lag chokolade, og pynt med frisk rosmarin.