Saftig porchetta med fennikelstuffing og vintersalat

Sprød på ydersiden, og saftig og krydret på indersiden - opskriften på den perfekte porchetta findes her.

Porchetta stammer fra det italienske køkken, og vi har fyldt rullestegen med fennikel og serverer en vintersalat til.

© Stine Christiansen

Porchetta med fennikelstuffing og vintersalat

6-8 personer

Det skal du bruge:

  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 8 salvieblade
  • Olivenolie
  • 75 g afskallede hasselnødder
  • 150 g brød uden skorpe
  • 1 lille håndfuld grønkål
  • Salt og peber
  • 1 porchetta, ca. 2 kg (svineslag med svær)
  • Salt
  • 75 g Gammel Knas
  • 8 salvieblade
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 2 fennikelknolde
  • 2 håndfulde grønkål
  • 1⁄2 dl olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 50 g afskallede ristede hasselnødder

Sådan gør du:

  1. Rist fennikelfrø og salvieblade i olivenolie, til frøene popper. Kom nødder og brød revet i mindre stykker ved, og rist, til brødet er gyldent.
  2. Findel blandingen med grønkål i en foodprocessor.
  3. Krydr stegen på kødsiden med salt og peber, og fordel fyldet ovenpå.
  4. Rul den sammen, og snør den med bomuldssnor.
  5. Gnid stegen med salt, så det kommer ned imellem sværene.
  6. Læg stegen på en rist i et stort ovnfast fad, og hæld lidt vand i bunden af fadet.
  7. Sæt stegen i ovnen ved 150° i 21⁄2-3 timer, til stegen er gennemstegt, og sværen sprød.
  8. Centrumtemperaturen bør være 72°, og hvis sværen ikke er helt sprød, når temperaturen nærmer sig 60°, skrues der op for temperaturen til 200°.
  9. Riv osten ud på et stykke bagepapir. Pensl salviebladene med smør, og læg dem oven på osten.
  10. Bag osten gylden og sprød ved 200° i ca. 8 min.
  11. Snit fennikelknoldene fint, fx på et mandolinjern, og riv grønkålen i mindre stykker.
  12. Vend fennikel og grønkål i en marinade af olivenolie og hvidvinseddike, og smag til med salt og peber. Drys lige inden servering med ostechips og nødder.
  13. Pil snoren af stegen, og skær kødet i skiver. Servér straks med salat.