Opskrift på quiche med rosenkål
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på quiche med rosenkål

En skøn og lun tærte er det perfekte supplement til en frokost med kolde retter. Her får du en opskrift på quiche med rosenkål, der klæder retten utrolig godt.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 tærte

Det skal du bruge:

    Tærtedej:

    • 500 g hvedemel
    • 2 knsp. fint salt
    • 350 g koldt smør
    • 2 æg

    Fyld:

    • 500 g svampe
    • 800 g rosenkål
    • 2 spsk. olie eller smør til stegning
    • 2 spsk. friske timian- eller oreganoblade
    • 10 æg
    • 500 g hytteost
    • ½ tsk. revet muskatnød
    • 2 tsk. groft salt
    • friskkværnet peber
    • 200 g revet cheddar
    • 4 spsk. hakkede nødder

    Marinade:

    • 2 spsk. olivenolie
    • 2 spsk. hvidvinseddike
    • 2 knsp. sukker
    • ½ tsk. salt
    • friskkværnet peber

    Sådan gør du:

    Dej

    1. Bland mel og salt, smuldr smørret i melet, og saml dejen med æg.
    1. Pak dejen i plastfilm eller folie og læg på køl ca. 30 min.
    1. Sæt ovnen på 200°.
    1. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i tærteformen.

    Fyld

    1. Rens svampene og skær dem i lidt mindre stykker.
    1. Skyl rosenkålene og kasser de grimme blade. Pil de løse blade af, men gem dem til pynt.
    1. Halver rosenkålene og steg dem i lidt smør sammen med svampene, til de er let gyldne.
    1. Krydr, og kom svampe og rosenkål i tærtebunden.
    1. Pisk æg, hytteost, muskatnød, salt og peber sammen. Tilsæt cheddarost og hæld fyldet i tærtebunden.
    1. Drys med nødder og bag tærten nederst i ovnen ca. 25-30 min.

    Marinerede rosenkålsblade

    1. Pisk olivenolie, eddike, sukker, salt og peber sammen og vend rosenkålsbladene i.
    1. Server tærten lun med råmarinerede rosenkålsblade på toppen.