Ostetærten er nem med en bund lavet af butterdej og med fyld af marinerede grønsager, variér gerne med flere farvede peberfrugter.
Ostetærte med marinerede grønsager
Det skal du bruge:
Tærtedejen:
1 rulle butterdej
250 g ricotta
100 g blød gedeost fx friskost
1 æg
revet citronskal fra ½ citron
Tærtefyld:
2 peberfrugter
2-3 forårsløg
1 squash
2 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
2 spsk. citrontimian
revet parmesan
krydderurter evt. krydderkarse
Sådan gør du:
Rul butterdejen ud på en bageplade.
Rør ricotta, gedeost, æg og citronskal sammen, og smør det på dejen 2 cm fra kanten.
Bag tærten 16 min. ved 210 °.
Skær peberfrugterne i tynde strimler, riv forårsløgene i strimler på langs, og riv squashen i spaghettistrimler med en spiralizer. Vend grønsagerne i olivenolie og citronsaft, og lad dem trække 10 min.
Tag grønsagerne op af marinaden, og fordel dem på butterdejsbunden. Drys med timian, og riv parmesanen henover.
Bag tærten endnu 6 min., til osten er smeltet, drys med krydderurter, og servér straks.