Ostetærte med marinerede grønsager

Nem og lækker ostetærte, det perfekte tilbehør.

Nem aftensmad: tærte
© Stine Christiansen

Ostetærten er nem med en bund lavet af butterdej og med fyld af marinerede grønsager, variér gerne med flere farvede peberfrugter.

Ostetærte med marinerede grønsager

Det skal du bruge:

Tærtedejen:

  • 1 rulle butterdej
  • 250 g ricotta
  • 100 g blød gedeost fx friskost
  • 1 æg
  • revet citronskal fra ½ citron

Tærtefyld:

  • 2 peberfrugter
  • 2-3 forårsløg
  • 1 squash
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. citrontimian
  • revet parmesan
  • krydderurter evt. krydderkarse

Sådan gør du:

  1. Rul butterdejen ud på en bageplade.
  2. Rør ricotta, gedeost, æg og citronskal sammen, og smør det på dejen 2 cm fra kanten.
  3. Bag tærten 16 min. ved 210 °.
  4. Skær peberfrugterne i tynde strimler, riv forårsløgene i strimler på langs, og riv squashen i spaghettistrimler med en spiralizer. Vend grønsagerne i olivenolie og citronsaft, og lad dem trække 10 min.
  5. Tag grønsagerne op af marinaden, og fordel dem på butterdejsbunden. Drys med timian, og riv parmesanen henover.
  6. Bag tærten endnu 6 min., til osten er smeltet, drys med krydderurter, og servér straks.