Middelhavs-kylling med sommergrønt, oliven og mozzarella
En nem og velsmagende ret der vækker ferieminder selv på den mest regnfulde dag.
AfLone Kjær
Supernem og velsmagende ret, hvis du bruger solmodne grønsager. Gammelt ildfast fad og bestik er privateje, hørklud fra Greengate.
Middelhavs-kylling med sommergrønt, oliven og mozzarella
Smagen af ferieminder og masser af grønt direkte fra fadet.
4 personer
Det skal du bruge:
Kylling
- 1 kylling
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
Sommergrønt
- 1 fennikel
- 1 squash
- 2 rødløg
- 1 peberfrugt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dåse cherrytomater
- 2 dl grøntsags- eller hønsebouillon
- 3 kvist frisk rosmarin
- 1 kugle frisk mozzarella
- 1 spsk. sorte oliven
- 1 lille håndfuld frisk basilikum
Tilbehør
- Groft brød
Sådan gør du:
Kylling
- Tænd ovnen på 200 ° varmluft.
- Rens kyllingen, og partér den i mindre stykker. Gnid den godt med presset hvidløg og salt og peber.
- Varm olien i en gryde, og brun kyllingen.
Sommergrønt
- Rens og skær grøntsagerne i mundrette stykker. Vend grøntsagerne med olivenolie.
- Fordel grøntsager, cherrytomater og bouillon i et stort ovnfast fad og vend godt rundt. Læg kyllingen i fadet, og krydr med hakket rosmarin. Sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter, til det hele er mørt. Vend lidt i grøntsagerne, så godt du nu kan undervejs.
- Skær mozzarella i skiver, og kom i fadet ved grøntsagerne de sidste 10 minutter. Før servering toppes med sorte oliven og frisk basilikum.
- Servér med brød.