Supernem og velsmagende ret, hvis du bruger solmodne grønsager. Gammelt ildfast fad og bestik er privateje, hørklud fra Greengate.
Middelhavs-kylling med sommergrønt, oliven og mozzarella
Smagen af ferieminder og masser af grønt direkte fra fadet.
4 personer
Det skal du bruge:
Kylling
1 kylling
2 fed hvidløg
salt og peber
2 spsk. olivenolie
Sommergrønt
1 fennikel
1 squash
2 rødløg
1 peberfrugt
2 spsk. olivenolie
1 dåse cherrytomater
2 dl grøntsags- eller hønsebouillon
3 kvist frisk rosmarin
1 kugle frisk mozzarella
1 spsk. sorte oliven
1 lille håndfuld frisk basilikum
Tilbehør
Groft brød
Sådan gør du:
Kylling
Tænd ovnen på 200 ° varmluft.
Rens kyllingen, og partér den i mindre stykker. Gnid den godt med presset hvidløg og salt og peber.
Varm olien i en gryde, og brun kyllingen.
Sommergrønt
Rens og skær grøntsagerne i mundrette stykker. Vend grøntsagerne med olivenolie.
Fordel grøntsager, cherrytomater og bouillon i et stort ovnfast fad og vend godt rundt. Læg kyllingen i fadet, og krydr med hakket rosmarin. Sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter, til det hele er mørt. Vend lidt i grøntsagerne, så godt du nu kan undervejs.
Skær mozzarella i skiver, og kom i fadet ved grøntsagerne de sidste 10 minutter. Før servering toppes med sorte oliven og frisk basilikum.