Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Middelhavs-kylling med sommergrønt, oliven og mozzarella

En nem og velsmagende ret der vækker ferieminder selv på den mest regnfulde dag.

nem aftensmad sund

© Ulf Svane

Supernem og velsmagende ret, hvis du bruger solmodne grønsager. Gammelt ildfast fad og bestik er privateje, hørklud fra Greengate.

Middelhavs-kylling med sommergrønt, oliven og mozzarella

Smagen af ferieminder og masser af grønt direkte fra fadet.

4 personer

Det skal du bruge:

Kylling

  • 1 kylling
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

Sommergrønt

  • 1 fennikel
  • 1 squash
  • 2 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse cherrytomater
  • 2 dl grøntsags- eller hønsebouillon
  • 3 kvist frisk rosmarin
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 1 spsk. sorte oliven
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum

Tilbehør

  • Groft brød

Sådan gør du:

Kylling

  1. Tænd ovnen på 200 ° varmluft.
  2. Rens kyllingen, og partér den i mindre stykker. Gnid den godt med presset hvidløg og salt og peber.
  3. Varm olien i en gryde, og brun kyllingen.

Sommergrønt

  1. Rens og skær grøntsagerne i mundrette stykker. Vend grøntsagerne med olivenolie.
  2. Fordel grøntsager, cherrytomater og bouillon i et stort ovnfast fad og vend godt rundt. Læg kyllingen i fadet, og krydr med hakket rosmarin. Sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter, til det hele er mørt. Vend lidt i grøntsagerne, så godt du nu kan undervejs.
  3. Skær mozzarella i skiver, og kom i fadet ved grøntsagerne de sidste 10 minutter. Før servering toppes med sorte oliven og frisk basilikum.
  4. Servér med brød.

Relaterede Artikler