Middelhavs-kylling med sommergrønt, oliven og mozzarella

En nem og velsmagende ret der vækker ferieminder selv på den mest regnfulde dag.

nem aftensmad sund
© Ulf Svane

Supernem og velsmagende ret, hvis du bruger solmodne grønsager. Gammelt ildfast fad og bestik er privateje, hørklud fra Greengate.

Middelhavs-kylling med sommergrønt, oliven og mozzarella

Smagen af ferieminder og masser af grønt direkte fra fadet.

4 personer

Det skal du bruge:

Kylling

  • 1 kylling
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

Sommergrønt

  • 1 fennikel
  • 1 squash
  • 2 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse cherrytomater
  • 2 dl grøntsags- eller hønsebouillon
  • 3 kvist frisk rosmarin
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 1 spsk. sorte oliven
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum

Tilbehør

  • Groft brød

Sådan gør du:

Kylling

  1. Tænd ovnen på 200 ° varmluft.
  2. Rens kyllingen, og partér den i mindre stykker. Gnid den godt med presset hvidløg og salt og peber.
  3. Varm olien i en gryde, og brun kyllingen.

Sommergrønt

  1. Rens og skær grøntsagerne i mundrette stykker. Vend grøntsagerne med olivenolie.
  2. Fordel grøntsager, cherrytomater og bouillon i et stort ovnfast fad og vend godt rundt. Læg kyllingen i fadet, og krydr med hakket rosmarin. Sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter, til det hele er mørt. Vend lidt i grøntsagerne, så godt du nu kan undervejs.
  3. Skær mozzarella i skiver, og kom i fadet ved grøntsagerne de sidste 10 minutter. Før servering toppes med sorte oliven og frisk basilikum.
  4. Servér med brød.