
Petitfours
Først bages en sukkerbrødsbund til petit fours. Det kan du sagtens gøre dagen før, du får gæster.
AfBunden smøres med hed marmelade og svøbes ind i udrullet marcipan, skæres i stænger og dernæst i mundrette bidder.
Endnu sødere bliver fingermadderne med chokoladecreme, som sprøjtes eller smøres på dejen. Til sidst pyntes kagerne med tynd flormelisglasur.
ca. 40 stk.
æg 3 stk., store l/xl
sukker 100 g
mel 100 g
bagepulver ½ tsk.
Fyld og pynt:
abrikosmarmelade ca. 200 g, kogt op og siet
marcipan ca. 300 g, ren, rå
Chokoladecreme:
sukker 1 dl, koges sammen med 1 dl vand i ca. 3-5 minutter
æggeblommer 2 stk., pasteuriserede
smør 100 g, usaltet, blødt
chokolade 100 g, mørk, mindst 70 %, smeltes
Glasur:
glukosesirup 1 spsk. røres med 4 spsk. hedt vand
flormelis 250 g
Dejen til petitfours bages i en firkantet bradepande, ca. 20 × 30 cm, beklædt med bagepapir. Pisk æg og sukker til en tyk creme. Sigt mel med bagepulver over, og vend sammen. Hæld dejen i formen, og bag kagen ved 175° i 15-17 minutter.
Vend den ud på en bagerist. Smør hed marmelade på den afkølede kage, dæk den med udrullet marcipan, og skær den i stænger, 2½-3 cm brede, og dernæst i små stykker. Eller sprøjt chokoladecreme på kagestængerne.
Til cremen hældes kogende sukkerlage over æggeblommer. Pisk, til du får en tyk creme, rør smør og chokolade i. Lad cremen stivne let i køleskab. Til glasuren røres flormelis med glukosevandet og dryppes over de små kager.