© Pia Enghild

Kaninterrine

Du skal bruge en terrin med låg på ca. 1,5 l

Til marineringen:
kanin 1 stk. på ca. 1,5 kg
cognac 200 g
salt og peber

Skær kaninfileterne fra rygbenet, gnid kødet med salt og peber, læg det i en lille skål, hæld cognac over og lad det trække i ca. 1 ½ time. Fileterne skal senere lægges hele i terrinen.

Til farsen:
resten af kaninkødet, skåret i mindre stykker
kaninleveren, skyllet, tørret og skåret i kvarte
skalotteløg 2 stk., finthakkede
timian 15 g, friskhakket
rosmarin 15 g, friskhakket
persille 30 g, friskhakket
æg 2 stk.
creme fraîche 150 g
tranebær 100 g

Til formen:
Bacon i tynde skiver.

Kaninkødet og leveren køres gennem en kødhakker.

Tilsæt de øvrige ingredienser og marinaden fra kaninfileterne og rør godt sammen.

Beklæd formen indvendigt med baconskiverne, læg halvdelen af farsen i formen, derover kaninfileterne, og fordel så resten af farsen på toppen, som dækkes med baconskiver.

Det hele trykkes godt sammen, låget lægges på, og terrinen bages i vandbad i ovnen ved 180 grader i ca. 2 timer.

Serveres med landbrød.

Kaninen kan erstattes med en kylling med samme vægt.