Chokoladefondant med guf og syrlig sauce

Den klassiske chokoladefondant får fint og syrligt modspil af en havtornsauce. Lidt guf i bunden af tallerkenen er sødt og lækkert skum som tilbehør.

© Anders Schønnemann

Chokoladefondant med guf og havtornsauce

Den klassiske chokoladefondant får fint og syrligt modspil af en havtornsauce. Lidt guf i bunden af tallerkenen er sødt og lækkert skum som tilbehør.

6 personer

Det skal du bruge:

Chokoladefondant

  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel

Guf

  • 1 ½ æggehvide
  • 75 g sukker

Havtornsauce

  • 250 g frosne rensede havtorn
  • 80 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 1 ½ spsk. maizena
  • skovsyre til pynt

Sådan gør du:

Chokoladefondant

  1. Pisk æg, æggeblommer og flormelis luftigt. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Sigt melet i æggemassen og rør grundigt. Rør derefter chokolade-smørmassen i og rør dejen ensartet. Fordel dejen i 6 forme penslet med smeltet smør.
  3. Stil formene i køleskabet til næste dag.

Havtornsauce

  1. Kom havtorn, sukker, vand og vaniljekorn i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 5 min.
  2. Rør maizena med lidt koldt vand og hæld jævningen i saucen under omrøring. Kog yderligere et par minutter. Smag til med sukker. Saucen må gerne have lidt syrlighed og være frisk. Afkøl saucen.

Guf

  1. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist, og pisk til en guf-lignende konsistens.

Chokoladefondant

  1. Bag kagerne ved 200 ° i ca. 7 min. De skal være let sprøde på toppen, men ellers føles lidt ubagte, når du tager dem ud af ovnen, da midten skal være flydende.

Før servering

  1. Lun havtornsaucen.
  2. Anret guf i bunden af dybe tallerkener. Kom en kage i bunden af tallerkenen, og top med havtornsauce. Pynt med skovsyre.