Chokoladefondant med guf og syrlig sauce
Den klassiske chokoladefondant får fint og syrligt modspil af en havtornsauce. Lidt guf i bunden af tallerkenen er sødt og lækkert skum som tilbehør.
AfLone Kjær
Chokoladefondant med guf og havtornsauce
Den klassiske chokoladefondant får fint og syrligt modspil af en havtornsauce. Lidt guf i bunden af tallerkenen er sødt og lækkert skum som tilbehør.
6 personer
Det skal du bruge:
Chokoladefondant
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 100 g flormelis
- 150 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
Guf
- 1 ½ æggehvide
- 75 g sukker
Havtornsauce
- 250 g frosne rensede havtorn
- 80 g sukker
- 1 dl vand
- 1 vaniljestang
- 1 ½ spsk. maizena
- skovsyre til pynt
Sådan gør du:
Chokoladefondant
- Pisk æg, æggeblommer og flormelis luftigt. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
- Sigt melet i æggemassen og rør grundigt. Rør derefter chokolade-smørmassen i og rør dejen ensartet. Fordel dejen i 6 forme penslet med smeltet smør.
- Stil formene i køleskabet til næste dag.
Havtornsauce
- Kom havtorn, sukker, vand og vaniljekorn i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 5 min.
- Rør maizena med lidt koldt vand og hæld jævningen i saucen under omrøring. Kog yderligere et par minutter. Smag til med sukker. Saucen må gerne have lidt syrlighed og være frisk. Afkøl saucen.
Guf
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist, og pisk til en guf-lignende konsistens.
Chokoladefondant
- Bag kagerne ved 200 ° i ca. 7 min. De skal være let sprøde på toppen, men ellers føles lidt ubagte, når du tager dem ud af ovnen, da midten skal være flydende.
Før servering
- Lun havtornsaucen.
- Anret guf i bunden af dybe tallerkener. Kom en kage i bunden af tallerkenen, og top med havtornsauce. Pynt med skovsyre.