Jordskokkepizza med løg, gedeost, timian og sprød æbletopping
4 personer
En hjemmebagt pizza slår alt … Lad dejen hæve, mens tilbehøret tilberedes, så har du nem hverdagsmad.
Det skal du bruge:
Dej
2 dl vand
20 g gær
½ spsk. salt
200 g fuldkornsdurummel
Ca. 100 g hvedemel
Fyld
300 g jordskokker
2 løg
2 hele mozzarellaer
100 g blød gedeost
1 potte frisk timian
Lidt olivenolie
Salt og peber
Æbletopping
2 æbler
Saft af ½ citron
50 g saltede mandler
Sådan gør du:
Dej
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i væsken. Ælt, til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning i 30 min.
Fyld
Skur jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver.
Pil løgene, og skær dem i skiver.
Skær mozzarellaerne i skiver, og smuldr gedeosten.
Hak timian.
Tænd ovnen på 225° varmluft, og lad to bageplader blive godt varme i ovnen.
Del dejen i fire lige store stykker, og tril hvert stykke ud til en rund cirkel.
Læg dejstykkerne på bagepapir, og dryp med lidt olivenolie. Top med mozzarella, jordskokker, løg og gedeost. Drys med timian, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne to ad gangen i den varme ovn i ca. 12 min., til de er godt sprøde i kanten.
Æbletopping
Skær æblerne i kvarter.
Fjern kernehusene, og skær æblerne i små tern.
Pres citronsaft over, og vend æblerne med hakkede saltede mandler.