Jordskokkepizza med løg, gedeost, timian og sprød æbletopping

Lækker og nem hjemmelavet jordskokke pizza. En sikker vinder til hverdagen.

© Lone Kjær

Jordskokkepizza med løg, gedeost, timian og sprød æbletopping

4 personer

En hjemmebagt pizza slår alt … Lad dejen hæve, mens tilbehøret tilberedes, så har du nem hverdagsmad.

Det skal du bruge:

Dej

  • 2 dl vand
  • 20 g gær
  • ½ spsk. salt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • Ca. 100 g hvedemel

Fyld

  • 300 g jordskokker
  • 2 løg
  • 2 hele mozzarellaer
  • 100 g blød gedeost
  • 1 potte frisk timian
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Æbletopping

  • 2 æbler
  • Saft af ½ citron
  • 50 g saltede mandler

Sådan gør du:

Dej

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i væsken. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  3. Stil dejen tildækket til hævning i 30 min.

Fyld

  1. Skur jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver.
  2. Pil løgene, og skær dem i skiver.
  3. Skær mozzarellaerne i skiver, og smuldr gedeosten.
  4. Hak timian.
  5. Tænd ovnen på 225° varmluft, og lad to bageplader blive godt varme i ovnen.
  6. Del dejen i fire lige store stykker, og tril hvert stykke ud til en rund cirkel.
  7. Læg dejstykkerne på bagepapir, og dryp med lidt olivenolie. Top med mozzarella, jordskokker, løg og gedeost. Drys med timian, og krydr med salt og peber.
  8. Bag pizzaerne to ad gangen i den varme ovn i ca. 12 min., til de er godt sprøde i kanten.

Æbletopping

  1. Skær æblerne i kvarter.
  2. Fjern kernehusene, og skær æblerne i små tern.
  3. Pres citronsaft over, og vend æblerne med hakkede saltede mandler.
  4. Drys de nybagte pizzaer med æbletopping, og nyd..