Jomfruhummer-bruchetta med safran tomat og oliven
© HAV TorvehallerneKBH - Anthon Unger

Jomfruhummer-bruchetta med safran, tomat og oliven

Den skønneste lille ret med knasende brød, sød hummer og perfekt tilbehør. Mums!

Jomfruhummer-bruchetta med safran, tomat og oliven

Den skønneste lille ret med knasende brød, sød hummer og perfekt tilbehør. Mums!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Jomfruhummer-bruchetta med safran, tomat og oliven

  • ½ stk. surdejsbrød
  • ½ stk. smør til stegning
  • 6 stk. jomfruhummere
  • 8 stk. San marzano tomater
  • ½ Bundt blød timian
  • ½ stk. æggeblomme
  • ½ stk. citron
  • olie
  • safran
  • ½ stk. hvidløg (et fed)
  • oliven uden sten

Sådan gør du

  1. Blanchér tomaterne, hvorefter du kan fjerne skindet.
  1. De blancherede, afskindede tomater bages derpå i ovnen ved 110 grader i 2 timer.
  1. Mayonnaisen laver du ved at piske æggeblommen sammen med citronsaft, salt, 1 presset fed hvidløg og lidt safran, hvorefter olie hældes i lidt efter lidt til den får en fast konsistens.
  1. Herefter pilles jomfruhummerne, så alt er er klart til at blive anrettet.
  1. Steg brødet af i rigeligt smør, hvorefter jomfruhummerne steges af i olie til de får en flot, gylden farve.
  1. Anret herefter det hele som det ses på billedet.