Jomfruhummer-bruchetta med safran, tomat og oliven
Den skønneste lille ret med knasende brød, sød hummer og perfekt tilbehør. Mums!
Af
Jens Peter Moustrup Hansen
— 16. december 2022
Jomfruhummer-bruchetta med safran, tomat og oliven
Den skønneste lille ret med knasende brød, sød hummer og perfekt tilbehør. Mums!
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Jomfruhummer-bruchetta med safran, tomat og oliven
½
stk.
surdejsbrød
½
stk.
smør til stegning
6
stk.
jomfruhummere
8
stk.
San marzano tomater
½
Bundt
blød timian
½
stk.
æggeblomme
½
stk.
citron
olie
safran
½
stk.
hvidløg (et fed)
oliven uden sten
Sådan gør du
Blanchér tomaterne, hvorefter du kan fjerne skindet.
De blancherede, afskindede tomater bages derpå i ovnen ved 110 grader i 2 timer.
Mayonnaisen laver du ved at piske æggeblommen sammen med citronsaft, salt, 1 presset fed hvidløg og lidt safran, hvorefter olie hældes i lidt efter lidt til den får en fast konsistens.
Herefter pilles jomfruhummerne, så alt er er klart til at blive anrettet.
Steg brødet af i rigeligt smør, hvorefter jomfruhummerne steges af i olie til de får en flot, gylden farve.