Is til morgenmad kan være godt for dig

Du kan godt droppe både skyr og chiagrød til morgenmad, for nu har forskere nemlig fundet ud af, at is om morgenen kan være gavnligt for hjernen.

Hjemmelavet is i skål
© alvarez

Trefarvet til morgenmad

Normalt griber vi hellere en gang skyr end en liter Carte d’Or til morgenmaden, men måske burde du faktisk gå efter isen næste gang.

Japanske forskere har nemlig undersøgt, hvad der sker, når du spiser is om morgenen, og resultaterne er overraskende positive.

Forskerne udførte et forsøg, hvor de i første omgang målte hjerneaktiviteten hos folk, der havde fået is til morgenmad og sammenlignede med folk, der ikke havde fået is.

Blåbæris
© yumehana

Bedre hjernekapacitet med is

Forsøget viste, at de forsøgspersoner, der havde fået is til morgenmad, udviste bedre reaktionstid og var i stand til at bearbejde information bedre end dem, der ikke havde fået is.

Samtidigt havde isspiserne også flere alfahjernebølger med høj frekvens, som associeres med et bedre opmærksomhedsniveau og reducerer mental irritation.

Forskerne lavede endnu et forsøg, hvor forsøgspersonerne fik koldt vand frem for is, og det resulterede også i bedre opmærksomhed og hjerneaktivitet, men dem, der spiste is, viste stadig tydelige tegn på bedre mental stimulering.

De japanske forskere ved stadig ikke, hvad det helt præcis er ved is, der booster hjernen, men det forsker de videre i.

Om det virker resten af dagen også eller om det kun er sorbet eller flødeis, vides heller ikke, men her kan du jo vælge at kaste dig ud i dine egne, uofficielle eksperimenter med en god isvaffel - eller fem.

Kilde: International Business times

LÆS OGSÅ